Izdevuma “Privātā dzīve” 4.-10. janvāra numurā lasāms stāsts par šova “Lauku sēta” kādreizējo uzvarētāju Mārtiņu Aini Rogu, kurš jau vairākus mēnešus strādā Talsu slimnīcas Covid-19 nodaļā un bieži sastopas ar pacientu aiziešanu.

Mārtiņš, kuram patiesībā iepriekš nav bijusi nekāda saistība ar medicīnu, mediķiem palīgā vēlējies doties jau Covid-19 pirmā viļņa laikā, tomēr atrunājuši tuvinieki. Šoruden gan izgājis nedēļu ilgas apmācības un kopš novembra strādā par sanitāru Talsu slimnīcas kovida nodaļā. Mārtiņam jau uztic arī diennakts dežūras, pēc kurām viņš spēkus atgūst, staigājot dabā.

Vīrietis stāsta, ka viņa pienākumos ir gan pacientu barošana un mazgāšana, gan arī apkopšana pēc nāves. Lai gan Talsu nodaļā ir tikai 10 gultu, no kurām divas paredzētas intensīvajai terapijai, šajos pāris mēnešos Mārtiņš pieredzējis daudz nāves gadījumu. Talsi nav liela pilsēta un daļu aizgājēju viņš pazinis, tas esot visgrūtāk.

Diemžēl pat slimnīcā pieredzētais daļai pacientu neliek mainīt domas par slimību un vakcinēšanos. Lielākā daļa pacientu nodaļā ir nevakcinēti, citkārt pat veselas ģimenes. Viņš atceras gadījumu, ka kamēr vienā palātā par dzīvību cīnījās sieviete, otrā nomira viņas vīrs, savukārt citā slimnīcā dzīvību zaudēja vīrieša māte. Mārtiņš spriež, ka šādi notikumi sievietei lika daudz pārdomāt.

Savukārt citi arī pēc ārstēšanās atklāti pasaka – tik un tā nevakcinēsies. Mārtiņš uzskata, ka katrs drīkst dzīvot ar savu pārliecību, bet tas nedrīkst radīt problēmas citiem, kuri šo cilvēku izvēles dēļ, piemēram, netiek pie ārstiem.

36 gadus vecais Mārtiņš saprot, ka par ārstu vairs izmācīties nepaspēs, bet par ārsta palīgu vai medbrāli gan. Brīvajā laikā Mārtiņš arīdzan aktīvi piestrādājis par Ziemassvētku vecīti.

Visu materiālu atradīsiet 4.-10. janvāra izdevumā “Privātā dzīve”.

 

Iepriekšējais rakstsKrasi mainījusies kādreiz tik populārā mūziķa Auzāna dzīve
Nākamais rakstsTIEŠRAIDE: Ventas rumbā ārkārtīgi augsts ūdens līmenis un iet ledus