Kāds šefpavārs atklājis neparastu sastāvdaļu maiņu, kas, pēc viņa teiktā, padarīs klasisko lazanju vēl garšīgāku. Itāļu virtuves iecienīto ēdienu iespējams iegādāties gatavu vai arī viegli pagatavot mājās, izmantojot veikalā nopērkamas sastāvdaļas. Daudzi pavāri gan dod priekšroku ēdiena gatavošanai no mājās gatavotiem produktiem. Lazanja kļūs vēl garšīgāka, ja maltās gaļas vietā izmantosi šo vienu sastāvdaļu
Tradicionāli lazanja tiek gatavota no maltās gaļas, dārzeņiem, tomātu mērces, siera, bešamela mērces un lazanjas plāksnēm, kur malta gaļa parasti ir viens no pamatelementiem. Taču šefpavārs atklāj, ka, aizvietojot gaļu ar vienu pārsteidzošu sastāvdaļu, iespējams atklāt pavisam jaunu garšu pasauli.
Saskaņā ar Daily Meal, mājas pavāri tiek aicināti maltās gaļas vietā izmantot kvinoju – olbaltumvielām bagātas sēklas no amaranta dzimtas auga. Tāpat kā gaļa, arī kvinoja satur visas deviņas organismam nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par lielisku alternatīvu, kas nezaudē uzturvērtību.
Svarīgi ir pareizi pagatavot kvinoju, lai tā piešķirtu lazanjas ēdienam jaunas, aizraujošas nianses. Daily Meal raksta:
“Lai šo sastāvdaļu izmantotu lazanjas pagatavošanā, ir būtiski iemācīties, kā pareizi vārīt kvinoju. Nepareizi pagatavota kvinoja var būt rūgtena un cieta. Taču, ja tā tiek noskalota un viegli vārīta, kvinoja iegūst riekstainu garšu un gaisīgu, porainu tekstūru, kas spēj absorbēt visas apkārt esošās garšas.”
Tiem, kas vēlas izmēģināt šo sastāvdaļu, bet nejūtas pārliecināti, šefpavārs dalās arī savā receptē:
“Es vāru kvinoju dārzeņu buljonā ar itāļu garšvielām, ķiploku pulveri, sīpolu pulveri un šķipsniņu svaigi rīvēta muskatrieksta. Kad tā ir gatava, es pievienoju nedaudz tomātu mērces un kārtoju uz lazanjas plāksnēm.”
Šī pieeja ir vienkārša, garšīga un lieliski piemērota tiem, kas vēlas pagatavot veģetāru lazanju vai vienkārši izbaudīt jaunu interpretāciju klasiskam ēdienam.
Lazanja kļūs vēl garšīgāka, ja maltās gaļas vietā izmantosi šo vienu sastāvdaļu