Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.jūlija plkst. 6.30 līdz 28.jūlijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 4.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Malienas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies deviņstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka no dzīvojamās mājas jumta nāk dūmi un devītajā stāvā deg lifts 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas un autokāpnes, no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus, bet vēl 25 cilvēkus evakuēja. Plkst. 6.14 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 23.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Ilūkstes ielu Rīgā, kur 16 stāvu dzīvojamajā mājā nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka četrpadsmitā stāva dzīvoklī piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01m2 platībā, kā rezultātā radās sadūmojums. No ēkas evakuējās 30 cilvēki. Plkst. 23.59 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Vakar plkst. 18.47 tika saņemts izsaukums uz Graudu ielu Liepājā, kur dega divstāvu neapsaimniekotas ēkas otrais stāvs un jumts 200m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 21.36 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Piekrastes ielā Daugavpilī, kur blakus bērnu rotaļu laukumam no automašīnas noplūda gāze. Ugunsdzēsēji glābēji no rotaļu laukuma evakuēja 25 cilvēkus. Gāzes noplūde no automašīnas tika novērsta.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, mājas ārsiena, dārza māja, balkons, elektriskais skrejritenis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsIzskan brīdinājums par laiku tuvākajās stundās
Nākamais rakstsPēc mierīgas nogales nākamnedēļ laiks mainīsies – prognoze 7 dienām!