Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. decembra plkst. 6.30 līdz 21. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Desmitos no rīta VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur cilvēks bija ielūzis ezera ledū. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas dēli, cilvēku izglāba – nogādāja krastā un nodeva NMPD mediķiem. Glābšanas darbus apgrūtināja trauslais ledus.

Savukārt, četros pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Skaistas pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, iespējams, ezerā ir noslīcis cilvēks, jo uz ezera ledus ir redzams makšķernieka aprīkojums un ir redzama ielūšanas vieta. Ierodoties glābēji konstatēja, ka aptuveni 300 metru attālumā no krasta ledū bija ielūzuši divi cilvēki. Izmantojot glābšanas dēli, cilvēki tika nogādāti ezera krastā un nodoti NMPD darbiniekiem, kuri konstatēja cilvēku nāvi. Šogad no ūdens izcelti jau 115 miruši cilvēki.

VUGD atgādina, ka atrasties uz ledus šobrīd ir ārkārtīgi bīstami! Atkusnis un lietus strauji kausē jau tā plāno ledus kārtu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai glābtu cilvēkus vairākos smagos ceļu satiksmes negadījumos.

Plkst. 12.21 saņemts izsaukums uz Madonas novada Mārcienas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta kravas un vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cietušu cilvēku, bet otrs no automašīnas izkļuva saviem spēkiem. Abi cietušie cilvēki tika nodoti NMPD mediķiem. Notikuma vietā tika atvienoti automašīnu akumulatori, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 14.27 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 14.54 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums starp divām kravas automašīnām. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cietušu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Notikuma vietā tika atvienoti automašīnu akumulatori, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 16.44 darbs notikuma vietā noslēdzās.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Plkst. 17.25 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz ceļu satiksmes negadījumu Valmieras novada Valmieras pagastā, kurā bija iesaistītas divas vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja vienu cietušu cilvēku, bet otrs no tās izkļuva saviem spēkiem. Abi cietušie cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā tika atvienoti automašīnu akumulatori, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 17.37 darbs notikuma vietā pabeigts.

Plkst. 03.50 saņemts izsaukums uz Stabu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega atkritumi 1 m2 platībā, kā rezultātā bija radies spēcīgs sadūmojums. No ēkas pašu spēkiem evakuējās 40 cilvēki. Plkst. 04.44 darbs notikuma vietā noslēdzās.

 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji ēkas dūmvadā, malkas šķūnis, siena, četras vielās automašīnas, transformatora ēka, elektroinstalācija un apkures katls, elektrolīnijas balsts, elektrības stabs, drošinātājs, katliņš, zāģu skaidu putekļi un četros gadījumos atkritumi.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl ceturtdienas rīts sācies ar ļoti skumju vēsti
Nākamais rakstsLai pabarotu ģimeni, Uģis Kuģis spiests diedelēt pārtiku no kaimiņiem