Nākamā gada 12. martā kultūrtelpā “Tu jau zini Kur” notiks populārās latviešu mūziķes Aijas Andrejevas jaunā albuma “Tagadne” prezentācijas koncerts. Albums top sadarbībā ar simfonisko orķestri Baltic Groove Orchestra, veidojot jaunu skanējumu dziedātājas mākslinieciskajai daiļradei. Biļetes uz albuma prezentācijas koncertu limitētā skaitā pieejamas www.bilesuserviss.lv .

Pavasarī gaidāmajā albumā “Tagadne” tiks apkopotas 10 kompozīcijas, kas izskanēs prezentācijas koncerta laikā. Topošā albuma radīšanas process aizsākās pirms divarpus gadiem Francijā, kur Aija Andrejeva kopā ar saviem draugiem – producentu Kasparu Ansonu un mūziķi Tomu Mikālu sarakstīja tā pamatu. Kā atzīst pati dziedātāja,  šis ir piepildītākais, interesantākais un emocijām bagātākais albuma rakstīšanas process kādā viņa jebkad ir piedalījusies.

“Pusgadu pēc albuma rakstīšanas aizsākuma, aizaulē aizgāja mans tētis, un es teicu Kasparam un Tomam, ka mums ir jāturpina mana tēva aizsāktais ceļš un jāraksta roka albums – jārada tas, kas arī man pašai vislabāk piestāv. Kaspars manas vēlmes ņema vērā, un, ja arī topošo albumu gluži nevarēs nosaukt par roka albumu, tas būs krietni smagāks nekā mūsu līdzšinējie kopdarbi. “Tagadne” būs īpaša arī ar to, ka ar manas ritma grupas palīdzību tiek ierakstīti dzīvie instrumenti, kas piešķir krāsas tā skanējumam. Visvairāk priecājos, ka ierakstiem ir pievienojies Baltic Groove Orchestra – simfoniskais orķestris Jāņa Ivuškāna vadībā.  Jaunais albums tiks izdots nākamgad, kad apritēs 20 gadi kopš esmu uz skatuves, un tas būs dažāds – roķīgs, lirisks, un vienlaicīgi smeldzīgs – tāds kārtīgs svētku albums,” stāsta Aija Andrejeva.

Arī “Tagadnes” dziesmu llīdzautoram un producentam Kasparam Ansonam šī ir jauna pieredze, jo atšķirībā no līdzšinējo ierakstu procesa, šī albuma tapšanā tiek veikti simfoniskā orķestra un dzīvo instrumentu ieraksti.

“Lai ierakstītu Aijas jauno albumu, tiek izmantoti ļoti lieli cilvēku resursi, kas prasa arī milzīgu savstarpēju uzticēšanos, jo īpaši manā un orķestra vadītāja Jāņa Ivuškāna starpā. Mūsdienās, kad datori “uzbrūk” mākslai, dzīvo instrumentu ieraksti ir liela vērtība, kas padara visu procesu interesantu, atšķirīgu un nebijušu gan man, gan Aijai. Šo albumu īpašu padara arī tas, ka tas top pašai Aijai esot visiem procesiem klāt – ja iepriekš viņas albumos tika apkopotas dažādu autoru dziesmas, tad šoreiz to radām kopā. Kopumā radīšanas process ir bijis garš un daudzas domas par saturu ir pieslīpējušās laikam ejot – vairāk nekā divu gadu garumā. Ceru, ka klausītāji to novērtēs,” saka Kaspars Ansons.

“Aijai ir viena no spilgtākajām un spēcīgākajām balsīm Latvijas popmūzikā un muzikālais tandēms ar Kasparu Ansonu ir apskaužami lielisks! Klausoties viņu dziesmas, manā galvā jau sen skanēja orķestra krāsas, tad nu bija pienācis laiks savu ideju arī īstenot. Piezvanīju Aijai un visi apstākļi sakrita –  tieši tapa viņas jaunais albums, kuram arī viņa vēlējās piešķirt orķestra vērienu skanējumā. Tagad ir laiks, kad top aranžijas un ieraksta sesijas mijas viena ar otru, tiekamies ar Kasparu un Aiju, kā arī fantastiskajiem Baltic Groove Orchestra mūziķiem. Pamazām viss top,” norāda Baltic Groove Orchestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Ivuškāns.

Aijas Andrejevas un Baltic Groove Orchestra albuma “Tagadne” prezentācijas koncerts norisināsies 12. martā plkst. 19.00 kultūrtelpā “Tu jau zini Kur”, Tallinas ielā 10, Rīgā. Biļetes var iegādāties “Biļešu Servisa” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

 

Iepriekšējais rakstsGrupa “bet bet” uzstādījusi Latvijā grūti pārspējamu rekordu
Nākamais rakstsRecepte: Aminatas kārdinošais ābolu pīrāgs