Latvijā pazīstamā dejotāja un pasaules skaistuma konkursu dalībniece Ilze Jankovska, kas guva plašu atpazīstamību pēc dalības televīzijas šovā “Dejo ar zvaigzni”, ir uzsākusi jaunu ambiciozu projektu – būvniecības platformu “Būvnieks”. Šī platforma paredzēta, lai atvieglotu būvniecības pakalpojumu sniedzējiem un klientiem vienuviet atrast nepieciešamos speciālistus, ražotājus un preces. Liels pavērsiens kādreizējās “Dejo ar zvaigzni” dalībnieces dzīvē

Ilze Jankovska, kas pirms dažiem gadiem iekaroja sabiedrības sirdis kā dejotāja, tagad ar tikpat lielu aizrautību metusi izaicinājumu būvniecības nozarei. Ilze kopā ar izstrādātāju komandu ir izveidojusi platformu “Būvnieks”, kas ļauj klientiem ātri un ērti nosūtīt pieprasījumus vairākiem ražotājiem, preču tirgotājiem un meistariem vienlaicīgi. Platformas mērķis ir optimizēt laiku un resursus, ko parasti prasa būvniecības projekti, nodrošinot lietotājiem iespēju atrast visizdevīgāko cenu, termiņu un kvalitāti.

“Būvnieks” ideja radās, kad Jankovska apmeklēja vairākas IT un jaunuzņēmumu konferences, kur viņu iedvesmoja doma par tehnoloģiju izmantošanu ikdienas procesu atvieglošanai. “Es nekad nebiju saistīta ar IT jomu, bet apbrīnoju mūsdienu tehnoloģiju piedāvātās iespējas. Pēc kāda Japānas žurnālista ieteikuma es sapratu, ka man jārada lietotne tieši savā specialitātē,” stāsta Jankovska.

Šobrīd platforma “Būvnieks” jau ir pieejama lietotājiem, un tā ir kļuvusi par neaizstājamu instrumentu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem, kas iesaistīti būvniecības nozarē. Ilze Jankovska pauž pateicību visiem, kas atbalstījuši viņu šajā ceļā, un uzsver, ka viņas mērķis ir turpināt attīstīt šo projektu, padarot to pieejamu ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē.

Vēl joprojām aktīvi darbojoties deju un sporta jomā, kā arī attīstot citus biznesa projektus, Jankovska apliecina savu apņēmību un mērķtiecību radīt kaut ko nozīmīgu un ilglaicīgu. Viņa pauž cerību, ka “Būvnieks” kļūs par vietu, kas cilvēkiem ļauj iemīlēt būvniecības procesu un padarīt to vienkāršāku un pieejamāku. vēlos uzbūvēt impēriju!”

Šovā “Dejo ar zvaigzni” iepazītā dejotāja un pasaules skaistuma konkursu dalībniece Ilze Jankovska ir uzsākusi veidot savu biznesa “impēriju”. Uzņēmēja kopā ar izstrādātāju komandu izveidojusi tīmekļa platformu “Būvnieks”, kas ir kā palīgs celtniecības pakalpojumu sniedzējiem un pircējiem jeb vieta, kur klients atrod savu īsto meistaru, ražotāju vai preci. Ilzi Jankovsku intervē žurnāliste Samanta Brante.

Samanta Brante: Kā no deju šova nokļuvi nopietnā biznesā?

Ilze Jankovska: 2015.gadā piedalījos šovā Dejo ar zvaigzni ar Latvijas lepnumu un biznesa anlītiķi Mārtiņu Oliņu. Mēs nonācām līdz finālam un vēl 2 gadus pēc šova mūs aicināja uzstāties dažādos starptautiskos pasākumos, kā Baltic Grand Prix, Latvia Open un daudzos citos. Jā, mēs bijām netipisks pāris – puisis ratiņkrēslā un ļoti gara auguma meitene, taču mūsu darba spējas, vieglā komunikācija, atbalsts viens otram palīdzēja radīt kaut ko īpašu. Atceros, kā viena meitene no deju studijas atnāca no skolas un stāstīja, ka šodien sociālo zinību priekšmetā runāja par mums. Tad es sapratu, ka tas bija kaut kas vairāk par dalību šovā. Dejot sāku 24 gadu vecumā un visi bija pārsteigti, kā es nonācu šovā, jo sporta deju pieredze tobrīd bija tikai 2 gadi un, protams, dejas ar partneri ratiņkrēslā bija papildus izaicinājums. Taču varu pateikt vienu – viss ir pavisam vienkārši – ir ļoti jāgrib, jāstrādā vairāk par visiem un, kad parādās iespēja, tad tā ir jāņem ciet!

Kā atnāca iedvesma?

24 gadu vecumā bija dzīvē tāds pārejas posms, kad skaidri zināju, ko vēlos. Liela daļa no manas dzīves aizņēma deju treniņi, taču otru daļu es strādāju pie savas neatkarības un patstāvības nodrošināšanas un sāku investēt mazos dzīvokļos, kas bieži vien bija ļoti sarežģīti projekti. Un kopš tā laika pieredzes trūkums un nezināšana vairs nekam nav šķērslis. Un šis stāsts ir arī par “Būvnieks” jeb Buvnieks.com.

No dejotājas par būvnieci?

Nu jau 12 gadus investēju nelielos pirmskara ēku dzīvokļos, kur bieži vien bija nepieciešams veikt kapitālo remontu un ne tikai. Bieži saskāros ar sarežģītiem projektiem, kur nezināju, vai izdosies realizēt, un vienmēr izdevās. Protams, šo gadu laikā ļoti daudz ko iemācījos un pēdējo projektu izdevās realizēt ar 23% peļņu gadā, kas ir ļoti augsts rādītājs. Buvnieks.com platformu izveidoju, lai būtu ātri un ērti nosūtīt pieprasījumums ražotājiem, preču tirgotājiem un meistariem. Pati zinu, cik daudz laika aizņem meklējot vairākas kompānijas, kas sniedz konkrēto pakalpojumu, un vēl vairāk laika aizņem katram atsevišķi rakstot e-pastus, un tāpat nav garantijas, ka visi atbildēs. Vēlos, lai cilvēki varētu ātri un ērti atrast visas preces, ražotājus un meistarus vienuviet, tādējādi atrodot sev labāko cenu, termiņu un kvalitāti!

Tālāk no būvniecības nišas devies uz datoru jomu?

Pieredzi iegūst darot! Divus gadus pēc kārtas, apmeklējot jaunuzņēmu un IT tehnoloģiju konferenci Igaunijā Latitude59 un TechChill konferenci Rīgā, galvā ienāca ideja izveidot platformu būvniekiem. Vēl joprojām atceros to dienu, kad domāju – “Tā, es neesmu nekāda IT speciāliste, vispār ļoti tālu no tā, bet man ļoti patīk mūsdienu IT piedāvātās lietotnes un platformas, kas tiešām paātrina daudzus procesus un atvieglo mūsu dzīvi.”

Pēdējā konferences dienā man blakus apsēdās kāds pavecāks kungs ap 70 gadiem no Japānas, kas vēl joprojām aktīvi strādāja par žurnālistu Amerikā. Viņš man jautāja, vai es strādāju pie kādas IT lietotnes, un es īsi pastāstīju par savu pieredzi būvniecībā un renovācijas darbos un konferenci apmeklēju, lai izglītotu sevi un ka apbrīnoju jauniešus, kas strādā pie medicīnas, finanšu un daudzu citu nozaru lietotnēm. Tad viņš teica: “Ja veido lietotni, tad veido tādu, kas ir tavā specialitātē.”

Pēc šīs sarunas es sāku domāt, kā tad atvieglot cilvēkiem dzīvi tieši būvniecības jomā un tieši pirms konferences beigām man prātā ienāca veidot lietotni šim mērķim. Un jau nākamajā dienā tikos ar pirmo programmētāju.

Kā pārvarēji izaicinājumus?

Izaicinājumi un grūtību bija daudz. 14 mēnešu laikā nomainīju 6 programmētājus, vairākus datu glabāšanas serverus, interneta adreses un pat beigās, kad viss bija gatavs – pārmainīju visu izveidoto sistēmu, jo sapratu, ka jaunizveidotā sistēma pati par sevi nevar dot tādu ātrumu un efektivitāti, kādu vēlējos. Sazinājos ar man labu draugu Tomasu Strombergu no Igaunijas, lai vērstos pēc padoma, un kopš tās dienas visas problēmas tika atrisinātas. Es priecājos par gala rezultātu un esmu ļoti pateicīga Tomasa IT kompānijai no Igaunijas “Codecom” par kvalitatīva produkta izveidošanu.

Vai atliek laiks arī atpūtai un hobijiem brīvajā laikā?

Jau divus gadus man neatņemama brīvā laika nodarbošanās ir viens no ūdens sporta veidiem – veikesērfings. Katru nedēļu apmeklēju arī baleta nodarbības un ziemas periodā mācos stepa deju. Vēl joprojām mācu kāzu deju sezonas laikā un sieviešu Latino Fit intensīvās nodarbības, kā arī privāti strādāju un mācu dejas cilvēkiem, kam ir kustību traucējumi. Esmu nokārtojusi arī laivas vadīšanas tiesības un zemūdens niršanas apliecību. Šī gada jūnijā īstenoju vēl vienu no savām biznesa idejām – kašmira apģērba līniju sievietēm (www.kazas.eu). Vēlējos radīt pasaules līmeņa kvalitāti un esmu ļoti gandarīta par rezultātu.

“Vēl joprojām arī privāti strādāju un mācu dejas cilvēkiem, kam ir kustību traucējumi.”

Ko vēl tu vēletos pateikt?

Paldies visiem cilvēkiem manā ceļā, zinu un ticu, ka katrs mums dod kaut ko, vai tā ir pieredze, stāsts, uzmundrinājums, palīdzība, jautājums, komentārs vai vienkārši – vārds! Paldies visiem, kas atsaucas, reģistrējas un sāk izmantot platformu – tā tiešām ir neaprakstāma laime un prieks!

Ko iesaki lasītājiem?

Tad, kad ir priekšā milzīgs darba apjoms un tev visi saka, ka tādus projektus parasti taisa liela grupa cilvēku, es sev vienmēr atgādināju – soli pa solim. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka galvenais ir sākt darīt un tad atnāks pareizās zināšanas, cilvēki un rezultāti. Nekad neapstāties un nepadoties, būt neatlaidīgam un meklēt risinājumu!

Kas ir Būvnieks?

Buvnieks.com platformā ir apvienoti jau vairāki tūkstoši kompāniju. Zinu, cik daudz laika aizņem meklējot konkrēto preci, ražotāju vai pakalpojumu, tāpēc vēlējos šo procesu atvieglot ne tikai sev, bet arī visiem, kam ir aktuāls remonts vai būvniecība. Šajā platformā tu vari dažu sekunžu laikā nosūtīt pieprasījumu vairākām kompānijām vienlaikus, kas atvieglo meklēšanas procesu, un e-pastu izsūtīšanu katram atsevišķi. Esmu pati bieži saskārusies ar cilvēkiem, kam šķiet, ka remonts vai būvniecība – tas ir sarežģīti,dārgi un ilgi. Vēlos, lai cilvēki iemīlētu būvniecības procesu un viņiem tas būtu viegli un ērti.

Nākotnes vīzija

Es atceros to dienu, kad kāds īpašs cilvēks un, nu jau mans labs draugs, pirmajā iepazīšanās reizē jautāja: “Kādas ir Tavas ambīcijas?” Es atbildēju: “Es vēlos izveidot impēriju”. Diezgan ambiciozi, bet šobrīd riskēju un īstenoju vairākus projektus. “Buvnieks.com” platformu vēlos īstenot ne tikai Latvijas robežās, bet arī ārpus tām, radot ērtu, vienotu sistēmu visā pasaulē. Vēlos, lai cilvēki iemīlētu remontu procesu un ar šo platformu tas būtu ātri, ērti un izdevīgi. Ieguvēji ir visi – gan lietotāji, gan pakalpojuma sniedzēji.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsNedēļas horoskops 19.-25. augustam
Nākamais rakstsGrupa “Inspo” izdod mini albumu “Tik Daudz ko Teikt…” un prezentē tā tituldziesmu