Portāls liepajniekiem.lv ceturtdien piedāvā sarunu ar bijušo liepājnieci Lauru Gudēnu, kura jau 17 gadus dzīvo Itālijā. Viņa nedrīkst atklāt sīkākas detaļas par darbu vienā no Parmas pilsētas slimnīcām, bet zināmu ieskatu tautiešiem sniedz.

Laura jau grasījusies atvaļinājumā lidot uz Latviju, kad saņemts steidzams izsaukums uz darbu – ne vairs pašā slimnīcā, bet tās morgā. Ik dienu viņas darbavietā nomirst aptuveni 40 cilvēki, no tiem 39 ar Covid-19. Viņas darbs ir mirušos ievietot maisos un nodot apbedīšanas birojiem, kuri tālāk Covid-19 upurus iezārko un ved tālāk. Darbs ir fiziski smags un Laurai ļoti sāp mugura.

Liepājniece atklāj, ka no vīrusa mirušos morgā neģērbj, zārkus vaļā never un tuviniekiem nav iespēju no viņiem atvadīties. Līķus glabā cinkotā zārkā vai kremē. Sekcijas arī netiek veiktas.

Laura norāda, ka lielākais vīrusu perēklis ir veikali. ““Pati pēc katra veikala apmeklējuma pie mājas novelku virsdrēbes, visus pirkumus un iepirkumu maisiņu dezinficēju un tikai tad kāpju pāri mājas slieksnim. Visas drēbes uzreiz metu veļas mašīnā un mazgāju,” viņu citē portāls liepajniekiem.lv

 

 

Iepriekšējais rakstsĻoti svarīga ziņa Studiju un studējošā kredītu maksātājiem
Nākamais rakstsSmaga avārija šorīt notikusi uz Valmieras šosejas – VIDEO