Latvijas Vides. ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi ļoti nopietni brīdina par gaidāmo šonedēļ. Lielākajā valsts daļā spēkā oranžais brīdinājums par augstu ugunsbīstamību. 

Tāpat spēkā ir brīdinājums par karstumu.

16.06.2023. dienas vidū teritorijas lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+29º.

ESI INFORMĒTS, ka ir gaidāms stiprs karstums! Karstums rada veselības traucējumu risku atsevišķām iedzīvotāju grupām – zīdaiņiem, gados vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām! Karstuma laikā, atpūšoties pie ūdens, neesi pārgalvīgs un nepakļauj sevi straujai atdzišanai! Vairāk ieteikumus lasi: https://www.spkc.gov.lv/lv/karstums

Turpinoties sausam laikam, austrumu rajonos mežos ir augsta ugunsbīstamība, bet centrālajos un rietumu rajonos, tostarp Rīgā – ļoti augsta.

Sinoptiķim Bricim jaunas ziņas par šo nedēļu

Esi modrs un GATAVS tam, ka apkārtnē mežos un krūmājos ir ļoti augsta ugunsbīstamība. Esi sevišķi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemetiet zemē izsmēķus! Nekavējoties reaģē uz jebkuru aizdegšanos. Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

 

Iepriekšējais raksts“Lidl” veikali nākuši klajā ar prieka vēsti
Nākamais rakstsKāpēc benzīntanki kļuvuši par ēstuvēm?