Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši brīdinājumus par pirmdien gaidāmo laiku.

Gan 06.08., gan 07.08. dienas vidū teritorijas lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +28…+33º.

07.08.2023. dienas vidū Rīgā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30…+32º.

ESI INFORMĒTS, ka ir gaidāms stiprs karstums! Karstums rada veselības traucējumu risku atsevišķām iedzīvotāju grupām – zīdaiņiem, gados vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām! Karstuma laikā, atpūšoties pie ūdens, neesi pārgalvīgs un nepakļauj sevi straujai atdzišanai! Vairāk ieteikumus lasi: https://www.spkc.gov.lv/lv/karstums

07.08.2023. Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, pēcpusdienā daudzviet gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām 20-24 m/s, ļoti stiprām lietusgāzēm, lokāli lielgraudu krusu, negaiss turpināsies līdz naktij. Brīdinājums ir spēkā no plkst. 13 līdz pusnaktij.

ESI GATAVS ļoti stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu. Nolauzti koku zari vai koki, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas tiks nestas pa gaisu. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Ieteicams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 7. augusts
Nākamais rakstsBricis stāsta, kas mūs sagaida pēc karstuma rekordiem – VIDEO