Kā pirmdienas vakarā vēsta LTV “Panorāma”, Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā no Covid-19 saslimšanas 68 gadu vecumā miris latvietis, kurš tur dzīvojis jau ilgstoši – aptuveni 12 gadus. 

Radiniekiem ārsti apstiprinājuši, ka vīrietis gados miris no Covid-19. Mirušā ģimene nebija informēta, ka vectēvam ir tik slikti un nezināja, ka viņš nonācis slimnīcā. Mediķi radiem pazvanījuši dienā, kad vīrietis nomiris.

Kā pastāstīja viņa ģimenes locekle, vīrietis nekur neesot ceļojis, vien devies uz veikalu iepirkties. Viņa domā, ka kādā no veikaliem viņš arī inficējies. Slimnīcā ievietots pirmdien, 16. martā. Viņam bijusi paaugstināta temperatūra un klepus ar asinīm. Veselība nav bijusi tā labākā jau iepriekš, bet Covid-19 problēmas saasinājis. Viņš vairs nav spējis elpot saviem spēkiem, tādēļ uzlikta skābekļa maska. Vīrietis miris tieši elpošanas problēmu dēļ.

Vectēvs tiks kremēts un apglabāts Latvijā, kad būs tāda iespēja.

Visdziļākā līdzjūtība piederīgajiem. Latvijas Ārlietu ministrija nekādu oficiālu informāciju no britu iestādēm vēl neesot saņēmusi, vēsta “Panorāma”.

 

 

 

Iepriekšējais rakstsIespējams, interesantākā pašizolācija Latvijā – VIDEO
Nākamais rakstsPārsteidzoši, kas šobrīd ir zagtākā prece Latvijas veikalos – VIDEO