Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši virkni dzelteno un pat oranžo brīdinājumu par laiku sestdien.

03.-04.03.2023. naktī vietām Latvijas austrumu daļā gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu 5-7 cm. Dienā snigšana turpināsies visā valsts teritorijā, sniega sega pieaugs vēl par 5-8 cm. Dienā sagaidāms putenis, redzamība brīžiem puteņa laikā pasliktināsies līdz 500-1000 m, ceļi būs slideni, uz tiem var veidoties sniega sanesumi.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

03.-04.03.2023. nakts otrajā pusē piekrastes rajonos rietumu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 m/s, priekšpusdienā vējš pastiprināsies teritorijas lielākajā daļā. Savukārt 04.03. no rīta piekrastes rajonos vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25-27 m/s.

04.03.2023. dienā Rīgā gaidāms stiprs sniegs, putenis. Sniega sega pieaugs par 5-9 cm. Redzamība brīžiem puteņa laikā pasliktināsies līdz 500-1000 m, ceļi būs slideni, uz tiem var veidoties sniega sanesumi!

 

Pļaviņu ūdenskrātuvē izveidojies ledus un vižņu sablīvējums, ledus un vižņi turpina krāties. Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem applūst palienes un zemākās vietas. Saglabājoties aukstām naktīm, turpināsies ledus un vižņu blīvēšanās Pļaviņu ūdenskrātuvē un augšpus tai. Turpināsies ūdens līmeņa svārstības šajā posmā. Nedēļas nogalē un nākamajā nedēļā atsāksies spēcīgāks sals, vižņu veidošanās kļūs intensīvāka.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

 

Iepriekšējais rakstsHoroskopa zīmes, kurām MARTS būs īpaši labvēlīgs
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 4. marts