Ņemot vērā intensīvo snigšanu šonakt, kas daudzviet turpinās, autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka uz valsts autoceļiem var būt sniega kārta, kura snigšanas laikā tā var veidoties atkārtoti arī pēc ceļa tīrīšanas, ceļi var arī apledot. Aicinām plānot papildu laiku braucieniem, rēķinoties ar ziemas laikapstākļiem.

Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi var būt uz vietējās nozīmes autoceļiem ar zemu uzturēšanas klasi un grants segumu.  Ceļus ar grants segumu ziemā uztur ar piebrauktu sniega kārtu, kura veidojas satiksmes rezultātā. Piebraukto sniegu rievo, bet bīstamos posmus – pagriezienus un uzkalnus – kaisa ar smilti.

Šodien uz plkst. 6.30 uz valsts autoceļiem strādāja 141 ziemas tehnikas vienība, darbi turpināsies arī visu dienu. Uzturēšanas darbu uzdevums ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, ar tiem nav iespējams novērst ziemas laikapstākļus.

Jārēķinās, ka ceļu uzturēšana notiek prioritārā secībā, atbilstoši uzturēšanas klasēm. Pirmkārt tiek tīrīti noslogotākie ceļu posmi, bet pilnībā notīrīt no sniega ceļus būs iespējams tikai pēc snigšanas beigām. Valsts vietējās nozīmēs autoceļi ir ar mazāko satiksmes intensitāti un ar zemāko uzturēšanas klasi, tie tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu un uzturēšanas darbi uz tiem tiek veikti pēc tam, kad ir notīrīti valsts galvenie un reģionālie autoceļi, kuriem ir lielāka uzturēšanas klase. Tāpēc braukšanas apstākļi uz valsts vietējiem autoceļiem patlaban var būt īpaši sarežģīti.

Aicinām sekot līdzi valsts ceļu stāvoklim interaktīvajā kartē, kur var aplūkot arī kameru attēlus no atsevišķiem ceļu posmiem: https://lvceli.lv/#_brauksanas_apstakli_ziema_V1.

Vairāk par ceļu uzturēšanu ziemā šeit: https://lvceli.lv/celu-tikls/buvnieciba-un-uzturesana/celu-uzturesana/.

Autovadītājiem ziemā ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Tāpat atgādinām, ka ziemas laikapstākļos, kādi ir patlaban, nav pieļaujama dalība satiksme ar vasaras riepām!

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook.

Iepriekšējais rakstsKādēļ šis nav labs laiks, lai pārdotu savu auto?
Nākamais rakstsParādās jauna informācija par laiku tuvākajā nedēļā