Laikraksts “Kurzemes Vārds” 4. decembra numurā atskatās uz 15 gadus seniem traģiskiem notikumiem Liepājas pusē. Durbes novada Vecpils pagastā 2004. gada 19. decembrī, tumšā svētdienas vakarā, no Rīgas – Liepājas šosejas noslīdēja un dīķī iegāzās automašīna Ford Mondeo, kurā brauca Siliņu ģimene. Visi četri mašīnā esošie cilvēki gāja bojā.

Šāds atskats nav bez iemesla, jo pirmdienas rītā Madonas pusē dīķī ieslīdēja un uz jumta apgāzās VW mikroautobuss ar sešiem cilvēkiem – tikai abi priekšā sēdošie izkļuva laukā, pārējie četri noslīka. Automašīna, kas iegāzusies ledainā ūdenī, turklāt vēl uz jumta, patiesi var kļūt par nāvējošu slazdu. Tā tas notika arī jau minētajā negadījumā Vecpils pagastā.

Tētis, mamma un divi bērni (17 un 24 gadus veci) nespēja izkļūt no auto, lai gan dīķa dziļums bijis vien nedaudz vairāk par pusmetru. Tuvējo māju saimniece Ausma vasarās pie dīķa uz akas novieto trauku ar ziediem, pieminot bojāgājušos. Viņa atceras, ka ceļš toreiz bijis slidens, naktī nedaudz uzsnidzis. Tolaik drošības barjeru šosejas līkumā nav bijis, tās uzstādītas vien pēc nelaimes. Tagad šajā vietā abos virzienos ir arī ātruma ierobežojums 70 km/h.

Saimniece atceras, ka līdz barjeru uzstādīšanai notikušas pat vairākas avārijas, kad mašīnas iebraukušas dīķī, pēc tam vairs ne.

Laikraksts “Neatkarīgā” pirms 15 gadiem vēstīja, ka ekspertīzē noskaidrots – visi ģimenes locekļi noslīkuši. Iespējams, kādu būtu izdevies izglābt, ja vien piestājušie ziņkārīgie uzreiz būtu mēģinājuši to darīt. Pirmā glābēju automašīna ieradusies aptuveni 40 minūtes pēc nelaimes. Kad auto izcēla, noskaidrojās, ka jumts bijis deformēts un daļēji atradās dīķa gultnē, līdz ar to durvis atvērt iekšā sēdošajiem vairs nav bijis iespējams.

Pirms 15 gadiem laikrakstam “Diena” Ausma stāstīja, ka visu nakti raudājusi un pārdzīvojusi. Ja būtu bijusi klāt, kad mašīna tikko iekrita dīķi, tad pati būtu bridusi iekšā un mēģinājusi glābt, viņa stāsta. Taču bijis skaidrs, ka tur vairs nav ko glābt.

Savukārt 2012. gada janvārī Krāslavas pusē līdzīgā negadījumā bojā gāja septiņi jaunieši. Pirmā janvāra naktī septiņi jaunieši, atrodoties vienā automašīnā, no Izvaltas devušies uz blakus esošo Šķeltovas pagastu, lai izklaidētos jaungada nakts diskotēkā. Jauniešu ceļš apstājās straujā līkumā – nespējot novaldīt automašīnu, tā ievēlās upē. Diemžēl visi jaunieši šajā negadījumā gāja bojā noslīkstot.

 

Iepriekšējais rakstsNemākulīgs BMW drifts beidzas ar nelaimi – VIDEO
Nākamais rakstsVīrietis Valmierā vienā mirklī tiek pie lielas naudas; pastāsta, kā to tērēs