“Maxima” veikalos visā Latvijā panākts nozīmīgs pircēju plūsmas kritums vidēji par 21%, turklāt decembrī lielajos tirdzniecības centros esošajos “Maxima” veikalos samazinājums bijis līdz pat 72% apmērā. Tādējādi “Maxima” rosina sabiedrības vakcinācijas veikšanas plānos izmantot brīvo veikalu kapacitāti un infrastruktūru.

“Pēdējā gada laikā ir izdevies mērķtiecīgi mainīt sabiedrības ieradumus, aicinot cilvēkus veikalos ievērot drošības pasākumus. Esam izdarījuši visu, lai veikali kļūtu par drošu iepirkšanās vietu, kurā strukturēti un plānveidīgi var apkalpot ievērojamu cilvēku skaitu. Mēs rosinām gan šo infrastruktūru, gan mazumtirgotāju pieredzi ar drošības pasākumu ieviešanu un to sekmīgu nodrošināšanu izmantot sabiedrības vakcinēšanas programmā,” stāsta SIA “Maxima Latvija” vadības komandas pārstāvis Jānis Vanags.

Šobrīd mazumtirdzniecības vietas iedzīvotāju vakcinēšanā uzsāk izmantot ASV un Apvienotajā Karalistē. “Maxima” ir 178 tirdzniecības vietas, kuras vienmērīgi izvietotas visā Latvijas teritorijā atbilstīgi iedzīvotāju skaitam un pārvietošanās plūsmas intensitātei. “Maxima” pircēju skaits decembrī samazinājies vidēji par 21%, un šī gada pirmajās divās nedēļās vidējā plūsmas intensitāte samazinājusies vēl vairāk – pat par 25%.

Jau ziņots, ka “Maxima Latvija” jau pie esošajiem teju 40 Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumiem aizvien turpina ieviest jaunus arī paši pēc savas iniciatīvas, kā arī vadoties pēc valdības rīkojumiem, lai veikalu apmeklējums klātienē būtu vēl drošāks. Piemēram, ieviešot jaunu pakalpojumu “Skenē pats!”, kas ļauj klientam pašam skenēt preces, ievietojot tās uzreiz maisiņā un pēc tam jau maksāšanu veicot ar telefonu vai maksājuma karti atsevišķā zonā, neizņemot preces no maisiņa.

Iepriekšējais rakstsNītauri pāršalc ziņas par iespējamu vietējā uzņēmēja slepkavību – ģimene izmisīgi meklē tēti – VIDEO
Nākamais rakstsKomandantstundas laikā Latgalē piedzīvota nepatīkama situācija