Mārai no Alūksnes novada Annas pagasta ir 40 gadi. Viņa ar dzīvesbiedru audzina 2 meitas – 14 un 9 gadus vecas. Pēc desmit Rīgā pavadītiem gadiem ģimene nolēma  atgriezties Māras dzimtajā pusē un nu jau astoņus gadus ģimene darbojas pašu izveidotajā saimniecībā audzējot kazas, mājputnus un trušus. Mārai ļoti patīk lauku dzīve, viņai padodas arī floristika, mīļumlietiņu un dekoriņu izgatavošana, kā arī kūku cepšana.

Pirms vairāk kā diviem gadiem Māra vērsās pie ārsta ar sūdzībām par spiedošu sajūtu vēderā. Veicot izmeklējumus atklājās liela izmēra ļaundabīgs audzējs – leiomiosarkoma. “Tas bija šoks, es nespēju pieņemt domu, ka man ir audzējs. Biju izmisumā. Un tā sākās mana cīņa,” stāsta Māra. Māra pārcieta operāciju, ķīmijterapiju, kuras rezultāti ir labi. Tomēr audzējs nebija pilnībā uzveikts.

Māra lūdza ziedotāju palīdzību pērnā gada pavaarī, jo bija nozīmētas valsts neapmaksātas zāles. Tās vēlāk tomēr valsts apmaksāja, bet par neizlietotajiem līdzekļiem Mārai bija iespejams veikt ģenētiskās analīzes. Balstoties uz analīžu rezultātiem ārstu konsīlijs Mārai nozīmējis ārstēšanu ar Cobimetinib. Pirmā deva iegādāta par iepriekš neizlietotajiem līdzekļiem un labdarības koncertā “Vienoti par iespēju” saziedotajiem līdzekļiem. Taču turpmākajai ārstēšanai ik mēnesi nepieciešami 6482.9 eiro, 6 mēnešu ilgam kursam nepieciešami 38 897.40 eiro. Ģimenei šādu līdzekļu nav, tādēļ viņi lūdz līdzcilvēku palīdzību. Māra iesniegusi pieteikumu Nacionālajam veselības dienestam, lai saņemtu vismaz daļēju zāļu kompensāciju, taču atbilde jāgaida vismaz mēnesi. 

“Visu šo laiku mani tuvie cilvēki mani ļoti ir atbalstījuši gan morāli, gan finansiāli. Mājas darbos galvenā saimniece un kontroliere ir jaunākā meita Laura, kurai arī ļoti patīk dzīvnieki un viņa zina, ko kuram ir jādod ēst un kā pareizi jāaprūpē. Meitenēm ir jāmācās daudz ko izdarīt pašām. Mazajai meitiņai ir gari mati. Kad esmu prom, lielā māsa mazajai pin bizes katru rītu un gaida, kad mamma atkal būs mājās. Bet padoties nepavisam netaisos. Kā es to varētu darīt? Ja mana 9 gadus vecā meitiņa katru vakaru lūdz Dieviņam, lai notiek brīnums un mammai tas kunkulis vēderā pazūd, un mamma atkal ir vesela. . . un viss ir kā agrāk.  Un tad viņa atkal būšot laimīga, tā saka mana jaunākā meitiņa. Katru dienu viņa man pajautā kā es jūtos? Ir arī brīži, kad abas vienkārši kopā paraudam, bez vārdiem,” stāsta Māra un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Palīdzēsim Mārai! To iespējams paveikt portālā Ziedot.lv!

Iepriekšējais rakstsĻoti svarīga informācija populāro Carnikavas pastaigu taku cienītājiem
Nākamais rakstsT/c “Domina Shopping” izplata paziņojumu saviem pircējiem