Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 16. februāra plkst. 6.30 līdz 19. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 149 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, 66 uz glābšanas darbiem, bet 35 izsaukumi bija maldinājumi. Traģiski bojā gājuši vairāki cilvēki. Milzīga nelaime notikusi Rojas pusē

Vakar plkst. 19.40 saņemts izsaukums Rojā, kur, kā liecināja saņemtā informācija, cilvēks ar laivu devies jūrā un nav atgriezies. Notikuma vietā aculiecinieks apgalvoja, ka jūrā ar laivu devušies divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu un dronu pārmeklēja jūras akvatoriju – aptuveni 50 metrus no krasta tika atrasta otrādi apgāzusies laiva. Pēc ilgstošiem meklēšanas darbiem, tika atrasts viens cilvēks un nogādāts krastā – NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi. Plkst. 3.06 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza. Notikuma vietā meklēšanas darbus turpināja Jūras spēku krasta apsardzes kuģis KA-06 “Gaisma”.

Šonakt plkst. 01.30 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lilijas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 2 m2 platībā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 02.25.

Šonakt pusnaktī VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Skrundas pagastu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, deg pirts. Notikuma vietā konstatēts, ka deg saimniecības ēka 120 m2 platībā, bet ēkas kopējā platība – 300 m2. Plkst. 03.46 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 13.12 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Skolas ielu Brocēnos, kur četrstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas ceturtā stāva logiem nāk dūmi. Ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī un konstatēja, ka virtuvē uz ieslēgtas plīts deg bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā. Tika izvēdinātas telpas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki. Tā kā dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas savlaicīgi varēja brīdināt par izveidojušos sadūmojumu – ugunsdzēsēji glābēji ar īpašnieka atļauju to uzstādīja. Plkst. 13.45 darbi notikuma vietā pabeigti.

Plkst. 11.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega šķūņi 300 m2 platībā. Notikumā cieta cilvēks. Plkst. 14.41 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar ugunsdzēsēji glābēju palīdzība bija nepieciešama Madonas novada Sarkaņu pagastā, kur ezerā uz ledus atradās cilvēks, kuram bija radušas veselības problēmas. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas dēli, cilvēku nogādāja krastā, kur nodeva NMPD, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Svētdienas rītā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Balvu novadā, kur Pumicas upē atradās cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izglāba un nogādāja krastā, kur nodeva viņu NMPD mediķiem.

Sestdienas rītā plkst. 04.34 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novadu, kur vienstāva dzīvojamās mājas istabā bija degusi grīda 1m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Piektdien pēcpusdienā  ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Madonas ielā Rīgā, kur 16 stāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā gruzdēja elektrības sadales skapis, kā arī dega sadzīves mantas 2m2 platībā. No piedūmotās kāpņutelpas pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies 15 cilvēki.

Plkst. 19.55 tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Rūjienu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns 5m2 platībā. No piedūmotā mājokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta. Vēl pieci iedzīvotāji no ēkas tika evakuēti. Notikuma vietā strādāja arī Naukšēnu brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 21.31 ugunsgrēks likvidēts.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X

Iepriekšējais rakstsVentilācijas eksperts: bieži pēc ugunsgrēka restorāni vairs netiek atvērti
Nākamais rakstsTet pārsteidz klientus ar jaunumiem