Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. septembra plkst. 6.30 līdz 20. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi. Milzīga nelaime notikusi Latgales pusē

Plkst. 23.42 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastu, kur meža tehnika bija nobraukusi no ceļa un apgāzusies uz sāna. Iekšā atradās cilvēks, kurš nevarēja tikt ārā paša spēkiem. Izmantojot stikla griezēju, ugunsdzēsēji izzāģēja stiklu, atbrīvoja cilvēku un ar glābšanas dēli nogādāja cietušo līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 01.19 glābšanas darbi tika pabeigti.

Plkst. 22.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvānu novada Jersikas pagastu, kur upē bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Viens cilvēks pašu spēkiem pirms VUGD ierašanās nokļuva līdz salai, no kurienes ar dienesta laivas palīdzību tika nogādāts krastā un nodots NMPD darbiniekiem. Pārmeklējot upi, tika atrasts otrs cilvēks, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 00.37 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega šķūņi, malka, vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, skaņas izolācijas lenta un četros gadījumos atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 133 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 11 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 502 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 205 par ātruma pārsniegšanu un viens par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvo pārkāpumu process un septiņi kriminālprocesi. Tāpat par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā ir uzsākti divi kriminālprocesi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsDrausmīgā traģēdija Lizuma pusē: Notikuma vietā gulst ziedi un sveces – VIDEO
Nākamais rakstsJaunas ziņas pircējiem šoruden izplatījis veikalu tīkls “Maxima”