Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 135 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 15 personas un viena gājusi bojā, vēsta Valsts policija. Milzīga nelaime notikusi uz Vanšu tilta Rīgā

Vakar, 2. oktobrī, ap pulksten 15.30 Rīgā, uz Vanšu tilta, pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas  motocikla “Cagiva” vadītājs netika galā ar tā vadību un iebrauca tilta nožogojumā. Negadījumā motocikla vadītājs gāja bojā. Valsts policija izmeklē negadījuma apstākļus.

 Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 454 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 208 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti seši administratīvo pārkāpumu procesi un trīs kriminālprocesi. Tāpat par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā uzsākti divi kriminālprocesi.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. oktobra plkst. 6.30 līdz 3. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 22.53 ugunsdzēsēji devās uz Kalna ielu Balvos, kur vienstāva dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg dzīvoklis 55 m2 platībā un liesmas jau ir izplatījušās uz jumtu, kas deg 55 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanas no ēkas evakuējās pieci cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji no blakus esošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Plkst. 02.26 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 19.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Duntes ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega dzīvoklis 25 m2 platībā un gaitenis 17 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 42 m2. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja evakuēties vēl diviem cilvēkiem. Ar glābšanas masku palīdzību no otrā stāva tika izglābti četri cilvēki. Dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 23.44.

Plkst. 17.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Ilūkstes ielā Rīgā piecstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka mājas pirmā stāva dzīvoklī deg istaba 20 m2 platībā, blakus esošās telpas 15 m2 platībā un liesmas izplatījušās uz otrā stāva logu, kas dega 3 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 38 m2. No piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību ugunsdzēsēji glābēji izglāba 11 cilvēkus. Divi cilvēki ugunsgrēkā cieta un tika nodoti NMPD mediķiem. Karstuma ietekmē tika bojāts pirmā stāva koridors 8 m2 platībā. Plkst. 20.00 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.15 saņemts izsaukums uz Buļļu ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija izveidojies sadūmojums. No mājas pirmā stāva evakuējās trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja ēku un atklātu degšanu nekonstatēja.

Pusdienlaikā VUGD saņēma izsaukumu uz Brenguļu ielu Valmierā, kur divstāvu dzīvojamā mājā nepareizas apkures iekārtas ekspluatācijas rezultātā izveidojies piedūmojums. No ēkas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās bija evakuējušies trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un darbu notikumā noslēdza.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, siltumizolācijas materiāls un četros gadījumos atkritumi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsIlgtermiņa kaisle: Kā saglabāt erotisko dzirksti attiecībās
Nākamais rakstsTraģēdija uz Vanšu tilta: policija izplata paziņojumu