Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.decembra plkst.06.30 līdz 29.decembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 36 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.21.01 VUGD saņēma izsaukumu Krāslavas novadā, kur saskaņā ar Valsts policijas sniegto informāciju no ezera nebija atgriezušies divi cilvēki. Apsekojot notikuma vietu, aptuveni 50 metrus no krasta tika pamanīta kaste un atrasts viens ledū ielūzis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēku krastā, kur Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēka nāvi. Plkst.23.15 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza un šorīt sadarbībā ar Valsts policiju turpina ezera apsekošanu.

VUGD atgādina: ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, šobrīd uz ūdenstilpes esošā ledus kārta var būt mānīga. VUGD aicina iedzīvotājus ikdienā neaizmirst par drošību, izvērtēt laikapstākļus un nedoties uz ūdenstilpju ledus, kā arī rūpēties, lai bērni un mājdzīvnieki neatrastos uz ledus!

Šorīt plkst.07.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Mārkalnes ielā Rīgā, kur ražošanas ēkas pagrabā dega vadi 10m2 platībā. Plkst.08.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšana.

Vakar plkst.22.26 VUGD saņēma izsaukumu Talsu novada Abavas pagastā, kur dega neapsaimniekotas pusotra stāva ēkas jumta konstrukcija pilnā 400m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja stiprais vējš. Plkst.03.24 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega šķūnis un divi traktori, vieglā automašīna, pirts, garāža, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, skaidu plāksnes un būvkonstrukcija apkures telpā, piededzis ēdiens, papīru kaudze un atkritumi.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Riebiņu novadā no 1,7 metru dziļa grāvja izcēla ledū ielūzušu zirgu un nodeva saimniekam.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl otrdiena sākusies ar kādu skumju ziņu
Nākamais rakstsPēc Brexit izmaiņas gaida Anglijas latviešus, kuri ikdienā vada auto