Aizvadītās nedēļas izskaņā visu trīs Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Kārtības policijas struktūrvienības organizēja kopīgo Baltijas valstu reidu “Via Baltica”, kura laikā veica pastiprinātu atļautā braukšanas ātruma kontroli. Latvijas teritorijā šīs akcijas laikā papildu satiksmes uzraudzība tika veikta uz autoceļa A1 un A7.

Piektdien, 29. aprīlī, ap pulksten 19.30 Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Limbažu novada Liepupes pagastā, uz autoceļa Kocēni – Limbaži – Tūja (53. km), pamanīja „SUZUKI” markas motociklu, kura vadītājs ārpus apdzīvotas vietas ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Minētajā ceļa posmā ir noteikts maksimālais atļautais braukšanas ātrums 90 km/h. Vīrietis šajā posmā vadīja transportlīdzekli ar 187 km/h lielu ātrumu.

Par notikušo policija uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta, proti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no septiņdesmit divām līdz deviņdesmit sešām naudas soda vienībām, proti no 360 līdz 480 eiro, un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

 

Konkrētajā dienā uz autoceļa A1, Vidzemes reģiona policijas pārvaldes apkalpojamā ceļa posmā, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu kopā pieņemti deviņi administratīvā pārkāpuma lēmumi.

!!!Valsts policija aicina autovadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību!!!

Iepriekšējais rakstsKad un vai beidzot sagaidīsim siltumu? Izskan jaunas ziņas par laiku maijā
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 4. maijs