Intars Busulis un Abonementa orķestris pēc piecu gadu pārtraukuma izdod jaunu albumu “Spēlē savā burvju flautā”. Līdz ar albuma iznākšanu “deBusul MUSIC” komanda izziņo lielkoncertu Arēnā Rīga 8. martā, kā arī koncertus visā Latvijā.

Jaunajā albumā “Spēlē savā burvju flautā” apkopotas 17 kompozīcijas, kuru autori ir Intars Busulis un Kārlis Lācis. Intars Busulis atzīst, ka jauno albumu raksturo drosmīgi dziesmu stāsti. “Albums ir bagāts ar ļoti dažādām dziesmām – tādi esam arī mēs un mūsu klausītāji. Es centos pēc iespējas atklātāk dalīties savās sajūtās par pēdējo piecu gadu laikā pārdomāto un piedzīvoto. Man patiešām bija sajūta, ka ir, ko teikt. Popmūzikai pat netipiski daudz, ko teikt,” stāsta Intars.

Arī komponists Kārlis Lācis uzsver, ka svarīgākais nav žanrs, bet gan stāsti. “Mēs nepieturamies pie kāda konkrēta žanra vai stilistikas, citreiz tas ir komplicēts un izvērsts vokāls skaņdarbs, bet citreiz viegls šlāgerītis. Arī saturiski pieskaramies gan dokumentālām tēmām, gan augstākām un vispārinātākām virsotnēm. Šis apjomīgais albums pilnībā atspoguļo mūsu ansambli – gan Intaru, gan katru tā dalībnieku. Ar nolūku esam centušies radīt kompozīcijas, kurās arī katrs ansambļa dalībnieks justos piederīgs un varētu sniegt savu pienesumu kompozīcijas skanējumā, un mums tas ir izdevies!”

Par jaunā albuma un koncerttūres lieldraugu kļuvis paaudzēs iemīļotākais cepumu zīmols “Selga”.

“Intara Busuļa popularitāti raksturo daiļrade, kas apvieno klasiskās tradīcijas un vērtības, kā arī mūsdienīgu jauneklību un rotaļīgumu. Arī “Selga” produkti ir klasiska vērtība, kas ikdienā rada nemainīgu prieku, kas pazīstami jau kopš bērnības un pārsteidz ar jauniem, mūsdienīgiem produktiem sevis lutināšanai. Apvienojot klasiku ar rotaļīgu radošumu, “Selga” radīs brīžus, kas priecēs ikvienu Intara Busuļa koncerttūres un kino seansu apmeklētāju,” papildina Ieva Kviese, “Selgas” zīmola vadītāja.

Albuma „Spēlē savā burvju flautā” producents ir Jānis Aišpurs, ar kuru Intaram Busulim tapis arī duets. Kompozīcijas mūzikāli ir papildinājis komponists Kārlis Lācis. Tāpat vairākus skaņdarbus producējis mūziķis Reinis Sējāns. Dziesmu tekstu autori ir Kārlis Vērdiņš, Jānis Elsbergs, Māra Zālīte, Marts Pujāts, Kate Elpo, Elīna Sproģe, kā arī albumā iekļauta dziesma ar Imanta Ziedoņa dzeju.

Albuma tapšanā kopā ar Intaru Busuli piedalījās Abonementa orķestris, kura sastāvā ir Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Māris Jēkabsons, Vineta Elksne, Karīna Tropa,  Alise Kante-Onzule un Kristīne Pastare, kā arī daudzi citi mūziķi, kuri pārstāv gan Sinfonietta Riga, gan Latvijas Radio Bigbendu.

Līdz ar jaunā albuma iznākšanu “deBusul MUSIC” komanda izziņo lielkoncertu 8. martā Arēnā Rīga, kā arī koncertus visā Latvijā – Daugavpilī – 15. un 16. martā, Cēsīs – 22. un 23. martā, Rēzeknē – 5. un 6. aprīlī, Liepājā – 13. un 14. aprīlī. Biļetes meklējamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, kā arī interneta vietnē: https://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/27124

Albuma prezentācijas pasākumā 25. oktobrī pirmizrādi piedzīvoja arī filma “Mans tētis – Intars Busulis”. Šo filmu ar LMT atbalstu unikālos kino seansos varēs redzēt 29. oktobrī Talsos, 4. novembrī Liepājā, 5. novembrī Ventspilī, 10. novembrī Valmierā, 14. novembrī Cēsīs, 24. novembrī Rēzeknē.

Tāpat 25. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvoja filma “Mans tētis – Intars Busulis”. Kopā ar jaunā albuma “Spēlē savā burvju flautā” dziesmu prezentācijas koncertu apmeklētājiem bija iespēja noskatīties arī jauno filmu.

Pirmo reizi par Intaru Busuli ir tapusi filma. Filmas režisori ir Edgars un Anna Lūsiņi, kā arī Intara Busuļa bērni – Lenijs, Emilija, Amelija un Jānis. “Mans tētis – Intars Busulis” ir atklāta filma par Intara dzīvi no viņa bērnu perspektīvas. Viņi filmā intervē Intaram tuvus un viņa dzīvē nozīmīgus cilvēkus, kā arī meklē atbildes uz ne tik ērtiem jautājumiem.

Šī ir arī pirmā reize, kad Intars ļauj iepazīt sevi un savu ģimeni vēl tuvāk, kā jebkad. Intara Busuļa meita atzīst, ka šis ir bijis ļoti interesants piedzīvojums. “Līdz šim tētis vienmēr ir nodalījis darbu no mājām, tāpēc būs nepierasti redzēt mūs uz kino ekrāniem. Tas mūsu ģimenei ir īpašs notikums!”, stāsta vecākā meita Emilija.

Filma “Mans tētis – Intars Busulis” no 26. oktobra pieejama arī LMT Viedtelevīzijā – ar e-pasta reģistrāciju tas ir bezmaksas saturs. Filma pieejama: https://viedtelevizija.lv/skaties/mans-tetis-intars-busulis. “Ja esam gana uzmanīgi klausītāji, mūzika spēj pastāstīt par tās radītāju vairāk nekā jebkuri vārdi. Taču reizēm ir aizraujoši uzzināt, kas veidojis mūziķi par tādu personību, kādu to pazīst un mīl tūkstošiem cilvēku. Šis ir divkārt spilgts notikums: izcila mūziķa koncerttūre un lieliska filma, kas ļauj daudzajiem faniem ielūkoties viņa ikdienā,” saka LMT prezidents Juris Binde.

Šo koncertfilmu ar LMT atbalstu varēs redzēt arī unikālos kino seansos 29.oktobrī Talsos, 4.novembrī Liepājā, 5.novembrī Ventspilī, 10.novembrī Valmierā, 14.novembrī Cēsīs, 24.novembrī Rēzeknē. Visos kino seansos piedalīsies arī mūziķis Intars Busulis.

 

Iepriekšējais raksts“Es esmu ļoti greizsirdīgs.” Nauris Didrihsons atklāj, ka pieskata sievas soctīklus
Nākamais rakstsRīdziniekam kā no gaisa nokrīt milzīga naudas summa