Šobrīd lielu popularitāti iemantojis seriāls “Venzdija” (“Wednesday”), kur galvenā varone ir Adamsu ģimenes meita. Pamats šim stāstam ir sešdesmito gadu filmu sērija “Adamsu ģimene” (“The Addams family”), kur Vensdiju attēloja Liza Loringa. Šī ikoniskā aktrise 28. janvārī devusies mūžībā.

Liza Loringa ir mirusi 64 gadu vecumā, vēsta viņas tuva draudzene Laure Džeikobsone. Džeikobsone sociālajā tīklā “Facebook” dalījās ziņās par Loringas nāvi 28. janvārī pēc tam, kad aktrisei tika noņemtas dzīvības uzturēšanas ierīces pēc pārciesta smaga insulta.

Viņa rakstīja: “Ar lielām skumjām ziņoju par mūsu draudzenes Lizas Loringas nāvi. Pirms četrām dienām viņa pārcieta masīvu insultu, ko izraisīja smēķēšana un augsts asinsspiediens. Viņa trīs dienas atradās pie dzīvības uzturēšanas līdzekļiem. Vakar viņas ģimene pieņēma grūtu lēmumu tos noņemt, un viņa pagājušajā naktī aizgāja,” sociālajos tīklos informēja Džeikobsone.

Viņa turpināja: “Viņa ir paliekoša ierakstos, kas ir popkultūra, un mūsu sirdīs vienmēr viņa paliks kā Venzdija Adamsa. Skaista, laipna, mīloša māte, Lizas atstātais mantojums izklaides pasaulē ir milzīgs. Un mantojums viņas ģimenei un draugiem — humora, pieķeršanās un mīlestības bagātība ilgi paliks mūsu atmiņās. RIP, Liza. Sasodīts, meitēn… tu biji ļoti jautra,” viņa piebilda.

Loringa darbs Venzdijas Adamsa lomā nesen tika atjaunots pēc Džennas Ortegas ikoniskā tēla “Netflix” seriālā “Wednesday”.

Loringa bija oriģinālā Venzdija, kas veidota pēc Čārlza Addamsa izveidotajiem multfilmas tēliem. Seriālu veidoja 64 sērijas divu sezonu garumā no 1964. līdz 1966. gadam. Viņas raksturs bija jauks, bet drūms, un viņai patika kolekcionēt rāpojošus mājdzīvniekus, tostarp ķirzaku vārdā Lucifers, melnās atraitnes zirnekli Homēru, kā arī lelli bez galvas.

Loringa atkārtoja savu Venzdijas lomu 1977. gada televīzijas filmā “Helovīns ar jauno Adamsu ģimeni” (“Halloween with the New Addams Family”).

Šo lomu vēlāk atveidoja arī šobrīd 42 gadus vecā Kristīna Riči, kura Venzdiju spēlēja 1991. gada filmā “Adamsu ģimene” (“The Addams Family”) un tās turpinājumā “Adamsu ģimenes dārgumi” (“Addams Family Values”)

Loringa bija precējusies četras reizes, un viņai ir divas meitas Marianna un Vanesa, kā arī viņas mazbērni Emiliana un Čārlzs.

Sociālajos medijos viņas fani dalās cieņas apliecinājumos.

Šobrīd vienīgais no Adamsu ģimenes “pamatsastāva” palicis Gomeza lomas atveidotājs, 1930. gadā dzimušais Džons Eistins.

Iepriekšējais rakstsAr jaunām ziņām par turpmāko ziemu klajā nācis sinoptiķis Bricis
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 31. janvāris