Kaut arī darba nedēļa iesākās ar stipru snigšanu Kurzemē un Vidzemē, aizvadītajās dienās vien vietām tika novērots neliels sniegs. Līdzīgi laikapstākļi saglabāsies nedēļas izskaņā – palaikam snigs un termometra stabiņš vēl nepakāpsies virs 0° atzīmes. Nākamnedēļ, Latvijā pastiprinoties ciklonu darbībai un ieplūstot siltākai gaisa masai no rietumiem, gaisa temperatūra paaugstināsies, un jau atkal gaidāms nokrišņiem bagāts laiks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien debesis klās mākoņi, kas naktī rietumu un centrālajos rajonos, bet dienā valsts lielākajā daļā nesīs sniegu, sniega segai pieaugot par dažiem centimetriem. Pēcpusdienā, nokrišņiem esot vairs tikai valsts ziemeļu daļā, vietām debesis arī skaidrosies. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz -6…-11°, Kurzemes piekrastē būs par kādu grādu siltāks, tur līdz -3…-5°, savukārt dienā maksimālā gaisa temperatūra būs -3…-6° robežās, austrumu rajonos nebūs siltāk par -7…-9°.

Brīvdienās laiks būs pārsvarā mākoņains un palaikam snigs. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš. Nakts uz sestdienu būs aukstāka, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz -6…-11°, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra būs -3…-8°, un, mākoņiem neizklīstot, tāda saglabāsies arī svētdien naktī. Savukārt svētdienas gaišajās stundās termometra stabiņš vietām pietuvosies 0° atzīmei.

Nākamnedēļ kļūs siltāks – dienas laikā termometra stabiņš vietām pakāpsies arī virs 0°, bet nakts stundās atkal plašā teritorijā gaidāmi mīnusi un satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem, jo šādos apstākļos uz ceļiem var veidoties apledojums. Tāpat daudzviet palaikam gaidāmi nokrišņi – sniegs un slapjš sniegs.

Iepriekšējais rakstsELVI “dzimtenē” Siguldā atvērts jau ceturtais veikals
Nākamais rakstsŠorīt Rīgā bez pēdām pazudusī jauna meitene ir atrasta