Jaunās darba nedēļas sākumā vietām, galvenokārt austrumos, īslaicīgi līs un var veidoties arī pērkona negaiss. Lai gan nedēļas pirmajā pusē termometra stabiņš dienas laikā daudzviet pārsniegs +20° atzīmi, nedēļas nogalē gaisa temperatūra kritīsies un kļūs vēsāks, naktīs iespējama salna. Nedēļas izskaņā sagaidāma vēja pastiprināšanās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas vidū laiks būs sauss un mierīgs, pūtīs lēns vējš. Nakts stundās gaisa temperatūra svārstīsies +9…+14° robežās, bet dienas laikā būs +18…+24° robežās, lai gan ūdens tuvumā gaiss būs par dažiem grādiem vēsāks.

Nedēļas izskaņā vietām uzlīs, gaidāma ziemeļrietumu, rietumu vēja pastiprināšanās, daudzviet tas būs brāzmains. Kā arī, ieplūstot vēsākam gaisam, pazemināsies gaisa temperatūra. Naktis būs dzestrākas, termometra stabiņam vietām noslīdot līdz pat +4…+6° atzīmei, vietām iespējama arī salna, dienās gaisa temperatūra daudzviet svārstīsies ap +13…+18°.  

Laikam saglabājoties lielākoties sausam, valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta ugunsbīstamība, tāpēc aicinām būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem dodoties pie dabas. 

Kā arī vēlamies atgādināt, ka UV indekss dienas vidū un pēcpusdienā būs vidēji augsts līdz augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros nav vēlama. Vairāk lasiet šeit: https://videscentrs.lvgmc.lv/lapas/ultravioletas-radiacijas-indekss 

Iepriekšējais rakstsĒteriskās eļļas veselības veicināšanai un labsajūtai
Nākamais rakstsSvētdien pazudušo atrod mirušu