Sinoptiķis Jānis Trallis savā vietnes “X” kontā īsi ieskicējis jaunākās prognozes par laiku šajās Līgo svētku brīvdienās un nākamnedēļ. Ne visiem patiks. Izskan jaunākās laika prognozes Jāņu brīvdienām un turpmāk

Brīvdienās (22.-24.jūnijā) Latvijā valdīs ciklons, tādēļ būs daudz mākoņu un maz saules, bet vējš lielākoties lēns. Stiprākās lietusgāzes prognozētas sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu, sākot no DR. Nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 30 mm. Pelēkākā un vēsākā diena būs 23. jūnijs. Jāņu naktī vēl daudzviet iespējams lietus; Kurzemē nokrišņi pārsvarā netiek prognozēti un debesis var skaidroties. Svētku naktī temperatūra nenoslīdēs zemāk par +11..+15 grādiem, viņš norāda.

23. jūnijā un naktī uz 24. jūniju Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, daudzviet neliels lietus, vietām īslaicīgi līs stiprāk un dažviet veidosies migla. Jāņu naktī pārsvarā lēns vējš, minimālā temperatūra +12..+16 grādi (tātad visai silts un mitrs gaiss).

Pēc brīvdienām, kas pārsvarā būs mākoņainas un slapjas, laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, un nākamās nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra var sasniegt +27..+32°. (Iepriekš līdzīgas prognozes bija arī šai nedēļai, bet prognozes nākamajai nedēļai izskatās pārliecinošākas), prognozē sinoptiķis.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsSvētku priekšvakarā saņemtas ļoti skumjas vēstis
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 23. jūnijs