Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9.oktobra plkst. 06.30 līdz 12.oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 130 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 54 uz glābšanas darbiem, bet 30 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien Inčukalna novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Saskaņā ar VUGD statistiku, glābēji šogad no ūdens izcēluši 93 mirušus cilvēkus, bet vēl 62 dzīvību zaudējuši ugunsgrēkos.

Vakar plkst.17.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rojas novada Rudē, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 1000m2 platībā. Plkst.22.32 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.16.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Balasta dambi Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju Daugavā uz ūdens virsmas bija konstatēts nezināmas izcelsmes vielas plankums 500 metru garumā. Ar drona palīdzību tika apsekota akvatorija un divās vietās uzstādītas norobežojošās bonas 150 metru un 15 metru garumā. Darbu notikuma vietā turpināja Ostas policija un Valsts vides dienests.

Plkst.07.44 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils novada Višķu pagastu, kur kravas automašīnas avārijas rezultātā no tās degvielas tvertnes noplūda dīzeļdegviela 300 litru apjomā. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca noplūdušo vielu un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Naktī uz svētdienu plkst.01.33 tika saņemts izsaukums uz Olaines novadu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 150m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.05.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst.23.57 VUGD saņēma izsaukumu Liepājā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.00.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.19.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu ēkas dzīvoklī dega istaba 20m2 platībā. Izmantojot glābšanas masku, no piedūmotās ēkas tika izvests cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.21.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība divos gadījumos bija nepieciešama Saldus novadā – tika atrasts mežā apmaldījies cilvēks un viens cilvēks tika izcelts no aptuveni 11 metrus dziļas akas un nodots NMPD mediķiem.

Savukārt piektdien ugunsdzēsēji glābēji Ropažu novadā palīdzēja izkļūt no meža apmaldījušamies cilvēkam.

Piektdien plkst.16.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Garkalni, kur no dzelzceļa cisternas bija noplūdusi kurināmā degviela. Noplūde tika novērsta pirms VUGD ierašanās un informācija tika nodota Valsts vides dienestam.

Iepriekšējais rakstsLatvijā pazīstama modes dizainere lūdz līdzcilvēku palīdzību
Nākamais rakstsDiemžēl ar pazudušo rīdzinieku noticis ļaunākais