Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 27.novembra plkst.06.30 līdz 30.novembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 117 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 63 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst.23.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur divstāvu mājas pagrabā dega sadzīves mantas un tehnika 30m2 platībā. Plkst.01.59 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.18.11 VUGD saņēma izsaukumu uz daudzstāvu namu Rīgā, kur dzīvoklī dega piededzis ēdiens 0,5m2 platībā un bija nostrādājis dūmu detektors. Liesmas bija apdzēstas pirms VUGD ierašanās un ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās telpas izglāba vienu cilvēku. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un atjaunoja dūmu detektora darbību un plkst.18.30 darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību gatavojot un sildot ēdienu! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības, kā arī uzstādiet dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu un dos iespēju novērst ugunsnelaimi vai izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Sestdien, plkst.09.41 tika saņemts izsaukums uz Cesvaines novadu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja ar izbūvētu mansardu 60m2 platībā. No ēkas evakuēti kopumā 9 cilvēki. No degošā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst.13.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Nedēļas nogalē no ūdenstilpēm tika izcelti trīs bojāgājuši cilvēki un nodoti Valsts policijas darbiniekiem. Viens bojāgājis cilvēks tika izcelts no ūdenstilpes Aizputē, bet divi – Rīgā.

Iepriekšējais rakstsTuvākajās stundās valstī skanēs trauksmes sirēnas
Nākamais rakstsPusmūža Kuldīgas novada iedzīvotājs tiek pie teju 200 000 eiro vērta īpašuma Rīgā