Daudzviet Latvijā tika sagaidīts balts Ziemassvētku rīts – naktī valsti šķērsoja nokrišņu zona, nesot stipru snigšanu, un no rīta vietām sniega sega bija palielinājusies par 5-9 cm. Līdzīgi kā aizvadītajās dienās, arī šonedēļ laikapstākļus noteiks vairāku ciklonu darbība, līdz ar to laiks būs nokrišņiem bagāts. Nedēļas pirmajā pusē arī gaidāms sniegs, bet otrajā pusē teritorijā ar dienvidu puses vēju ieplūdīs siltāka gaisa masa, līdz ar to galvenokārt līs, un sniegs kusīs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Atkusnis daudzās upēs ir sarežģījis hidroloģisko situāciju, tāpēc aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai! Plaši applūdušas upju palienes un zemākās vietas, bet daļā upju ūdenslīmenis ir pazeminājies. Ledus iešana turpinās, un atsevišķos upju posmos novērojami ledus sablīvējumi. Kopumā ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs iestāsies tikai gada nogalē.

Nedēļas pirmajā pusē jārēķinās ar mākoņainu laiku, vien brīžiem uzspīdēs saule. Palaikam gaidāmi nokrišņi, austrumos snigs vairāk, un sniega sega vēl nedaudz pieaugs. Ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt prātīgiem, jo nokrišņu laikā redzamība pasliktināsies un ceļi būs slideni! Dominēs mērens rietumu puses vējš, kas piekrastē, bet trešdien arī iekšzemē būs brāzmains. Dienās maksimālā gaisa temperatūra būs -1…+4°, bet naktis būs vēsākas, daudzviet gaisa temperatūra pazemināsies zem 0° atzīmes, aukstākā nakts gaidāma naktī uz ceturtdienu, kad termometra stabiņš noslīdēs līdz -5° atzīmei.

Nedēļas otrajā pusē, dominējot dienvidu gaisa masu plūsmai, teritorijā ieplūdīs siltāks gaiss. Gan naktīs, gan dienās lielākajā teritorijas daļā termometra stabiņš turēsies virs 0° atzīmes, līdz ar to sniegs lielākoties nokusīs. Debesis klās mākoņi, kas Latvijā nesīs lietu. Vējš, lai arī pūtīs no dienvidiem, saglabāsies mērens, un piekrastes teritorijās būs brāzmains.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 26. decembris
Nākamais rakstsMadonas pusē pirms svētkiem tiek pie milzīgas naudas; atklāj arī to, kam tērēs