Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās Latvijas teritorijā no dienvidiem ieplūda siltā gaisa masa, līdz ar to laiks bija patīkami mierīgs, sauss un silts. Vakardien, 31. martā,  teju visā Latvijā ir piedzīvota vissiltākā marta diena – visaugstāk termometra stabiņš pakāpās Skultē novērojumu stacijā, sasniedzot +22,8° atzīmi un kļūstot arī par jauno marta mēneša siltuma rekordu Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Tomēr šis siltums nesaglabāsies ilgi, jo no otrdienas laika apstākļus sāks noteikt vairāku ciklonu darbība, kā arī valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāka gaisa masa no ziemeļiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Nedēļas turpinājumā laiks jūtami mainīsies – sinoptiķu prognozes 7 dienām!

Laikapstākļi būs mainīgi – kļūs vēsāks, vējaināks un nokrišņiem bagātāks, nedēļas pirmajā pusē vietām gaidāms arī pērkona negaiss un sniegs. 

Trešdien ciklona darbība būs jūtama vēl vairāk. Debesis klās mākoņi, kas visā valsts teritorijā nesīs nokrišņus. Naktī gaidāms galvenokārt lietus, slapjš sniegs, kā arī valsts austrumu daļā iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes. Dienā gaidāms arī sniegs, kas vietām austrumu rajonos var izveidot 1-4 cm biezu sniega kārtu. Vējš kļūs stiprāks – tas pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no dienvidrietumiem, rietumiem un no nakts otrās puses iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, piekrastē un valsts dienvidu daļā brāzmās sasniedzot pat līdz 15-19 m/s. Virs Latvijas esošo silto gaisa masu no dienvidiem uz dažām diennaktīm nomainīs aukstā no ziemeļiem – trešdien kā naktī, tā arī dienā gaisa temperatūra pieturēsies +1…+4° robežās. 

Tālākajās dienās arī saglabāsies nokrišņiem bagāts un lielākoties mākoņains laiks, tomēr vējš pakāpeniski pierims uz dažām dienām. Visaukstākā nakts šajā nedēļā būs tieši ceturtdien, kad minimālā gaisa temperatūra visā valsts teritorijā gaidāma 0…+6° robežās. Tomēr no piektdienas pie mums atkal pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa, padarot dienas pavasarīgi siltas. 

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs veiksmīgais HOROSKOPS 2024. gada APRĪĻA MĒNESIM
Nākamais rakstsNedēļas horoskops 2024. gada 1.-7. aprīlim