Šajā darba nedēļā gaidāmi mainīgi laika apstākļi – pirmdien gaidāmi visai maz nokrišņu un vietām uzspīdēs arī saule, kamēr otrdien un trešdien būs apmācies laiks un visā Latvijā gaidāmi nokrišņi. Ceturtdien un piektdien vietām līs un snigs slapjš sniegs, bet gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz pat +7°.  Nedēļas nogalē atkal paliks vēsāks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien būs visai mākoņains laiks, tomēr vietām debesis arī skaidrosies. Dažviet gaidāmi nelieli nokrišņi – pārsvarā slapjš sniegs un sniegs, austrumos iespējams arī sasalstošs lietus. Valsts centrālajos rajonos, tai skaitā galvaspilsētā, gan ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem uz ceļa, jo daudzviet būs izveidojies apledojums! Pūtīs lēns vējš un arī dienas laikā vietām saglabāsies migla, dūmaka. Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu būs no 0° valsts austrumos, kur debesis lielākoties aizklās mākoņi, līdz -7° vietām rietumu un centrālajos rajonos, kur debesis arī skaidrosies. Dienā gaisa temperatūra būs -2…+2° robežās. 

Otrdien būs lielākoties mākoņains laiks. Pēcpusdien no ziemeļrietumiem atnāks jauna nokrišņu zona, kas nesīs pārsvarā slapju sniegu, sniegu, bet Kurzemē un dažviet citur piekrastes tuvumā arī lietu. Uz ceļiem atkal veidosies apledojums. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu vējš, piekrastē arī brāzmains. Gaisa temperatūra lielā daļā teritorijas būs +1…+6° robežās, taču valsts dienvidaustrumos tā tomēr turēsies nedaudz zem nulles.

No trešdienas Latvijā no rietumiem ieplūdīs siltākas gaisa masas – gaisa temperatūra dienās iesils līdz +2…+7°, bet naktīs nelieli mīnusi būs vien valsts austrumos. Trešdien daudzviet gaidāms neliels lietus, bet ceturtdien un piektdien bez ievērojamiem nokrišņiem. Nedēļas izskaņā atkal pakāpeniski kļūs vēsāks un biežāk snigs nekā līs. 

Kūstot sniegam, tuvākajās dienās ūdens līmenis upēs lielākoties paaugstināsies. Vairāk par ūdens līmeņa izmaiņām, prognozēm un ledus stāvokli upēs lasiet ŠEIT

Iepriekšējais rakstsVarēja beigties letāli – Rīgā no jumta nokrīt milzīgs ledus gabals – VIDEO
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 13. decembris