Aizvadītajā nedēļā laika apstākļi bija mainīgi – tā iesākās ar sausu un saulainu laiku, tika pārspēti vairāki maksimālās gaisa temperatūras rekordi, bet nedēļas izskaņā Latvijas teritorijai pietuvojās ciklons, tādēļ palielinājās mākoņu un nokrišņu daudzums, kā arī spēkā pieņēmās vējš, dažviet piekrastē brāzmās sasniedzot pat 20 m/s. Līdzīgi laika apstākļi gaidāmi arī tuvākajās dienās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Nedēļa sāksies ar vēsumu un sniegu; pēc tam laiks mainīsies – prognozes 7 dienām!

Jaunās darba nedēļas pirmajā pusē gaidāms mākoņains laiks, vietām arī uzspīdēs kāds saules stars. Naktī uz pirmdienu visā valstī, bet dienā pārsvarā austrumos brīžiem gaidāms sniegs un slapjš sniegs, dažviet austrumu rajonos gaidāma arī atkala un veidosies migla. No rīta vietām būs izveidojusies neliela sniega kārtiņa. Aicinām ceļa satiksmes dalībniekus būt piesardzīgiem – līdz ar nokrišņiem un zemāku gaisa temperatūru, atsevišķos posmos ceļi būs slideni! Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, naktī piekrastē tas vēl būs mēreni stiprs,  brāzmās  15-18 m/s. Teritorijā turpina ieplūst aukstāka gaisa masa – naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0…-3°, bet dienā gaiss iesils vien līdz 0…+5°.

Otrdien un trešdien, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, pavājināsies vējš, un nokrišņu intensitāte mazināsies – tie būs sagaidāmi tik vietām. Pūšot lēnam vējam, naktī un no rīta vietām austrumu daļā veidosies migla. Otrdien gaisa temperatūra naktī būs ap 0°, bet dienā +4…+7°, Kurzemes piekrastē gaiss neiesils vairāk par +1…+4°. Naktī uz trešdienu minimālā gaisa temperatūra gaidāma -2…+3° robežās, savukārt dienā daudzviet termometra stabiņš pakāpsies nedaudz virs +5° atzīmes, bet piekrastē saglabāsies aukstāks gaiss, tur +2…+5°.

Nedēļas otrajā pusē Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa un laika apstākļus sāks noteikt ciklonu darbība, līdz ar to laiks kļūs siltāks, bet vējaināks un nokrišņiem bagātāks. Naktīs valsts teritorijas lielākajā daļā sals atkāpsies, arī dienas būs siltākas – nedēļas nogalē termometra stabiņš jau atkal vietām sasniegs +10° atzīmi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsKatras horoskopa zīmes neveiksmīgākais laika periods 2024. gadā
Nākamais raksts5 labākās sveču krāsas VEIKSMEI UN VESELĪBAI