Piektdien, 17. septembrī, kanālā TV6 plkst. 21.00 realitātes šova “Lauku Sēta” dalībniekiem tiks dotas tikai divas minūtes, lai no virtuves paņemtu visu nepieciešamo izdzīvošanai, jo virtuve turpmāk būs slēgta. Vai Dakšu un Cirvju komandu izvēlētajiem pārstāvjiem izdosies ātrumā sagādāt visu nepieciešamo? Skaties jau šovakar!

Tā kā šajā “Lauku Sētas” sezonā, atšķirībā no citiem gadiem, dalībnieki ir atstāti izdzīvošanai, arī ēdiena gatavošanu turpmāk būs jāveic ārā, nevis iekārtotā virtuvē. Maija un Raivis, kuri norīkoti sagādāt visu nepieciešamo, nepaspēj paņemt visu, trūkst arī trauki. Tāpēc nākas ēst ēdienu bez garšvielām, no tukšām konservu bundžām un piederumus radīt no salocītiem bundžu vāciņiem.

Dalībnieki alkst pēc kafijas, saldumiem, šašlika, žāvētas gaļiņas, kuru sen nav baudījuši. Lai to visu iegūtu, viņi ir gatavi mesties pliko skrējienā. Raivis un Kristaps Dakšu komandas dēļ met kaunu pie malas un mērķtiecīgi skrien pēc kārotā, taču viļas, iegūstot vien kartupeļus. Pa to laiku Cirvji aplaiza pirkstiņus un bauda produktus, ko sen nav ēduši. Viņi pat vakariņās pagatavo trusi. Bet Dakšām nākas lasīt vīngliemežus apēšanai.

Protams, “Lauku Sētā” darbu daudz, un gan Cirvji, gan Dakšas patiesi raujas melnām mutēm, veicot nedēļas lielo darbu – nogāzt bojātos kokus, sakopt parku un upes krastu. Sandis izbauda slavas brīdi, gāžot lielos kokus. Kamēr citi strādā, regulāri nozūd Ivars, kurš, kā izrādās, pa to laiku zog no dalībniekiem cigaretes. Aizdomu mākti dalībnieki ielikuši kameru telpā, kas skaidri un gaiši pierāda, ka “Lauku Sētā” ir zaglis. Izceļas emocionāla vārdu apmaiņa, un visvairāk iekarsis Kristaps, kurš dod Ivaram pa degunu. Visi nolemj Ivaru sodīt un izraida no mājas – tagad Ivaram jāguļ ārā, nevis ar visiem kopā.

Emocionāls brīdis ir Dakšu kārtējais zaudējums pirmsizbalsošanas stafetē. Dakšas ir satriektas, un Raivis uzņemas vainu par neveiksmi. Dakšu komandas biedri ir bēdīgi, jau otro reizi nonākot izbalsošanas šķūnī, kurā Cirvji nav vēl bijuši ne reizi. Uz sliņķu sola tiek sēdināta Viktorija, taču Dakšas nobalso, ka vēlas atbrīvoties no Ilutas. Kā tad tā – Ilutu, kura šķiet komandas dvēsele, Dakšas visvairāk neieredz? Abas dāmas, apņēmības pilnas, bet trīcošām rokām, šķiro pupiņas, bet “Lauku Sēta” jāpamet Ilutai. Jānis pret akmeni grib sasist šķīvi ar Ilutas vārdu, bet to neizdara, pasaudzējot Dakšas no vēl viena komandas biedra zaudējuma.

Iepriekšējais rakstsNaktī liela nelaime notikusi Cēsīs
Nākamais rakstsValsts policijai ir konkrēts vēstījums cilvēkiem, kuri sestdien grasās iziet ielās