Nedēļas nogalē, 16. aprīlī, ap pulksten 16.30 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Jēkabpils novadā uz kāda nomaļa ceļa vīrietis nodarījis nāvējošus miesas bojājumus 1983. gadā dzimušai sievietei un pametis notikuma vietu. Policija nekavējoties ieradās notikuma vietā un sāka neatliekamās procesuālās darbības. Ņemot vērā notikuma raksturu un gūto informāciju par aizdomās turētā personību, nekavējoties sākti plaši personas meklēšanas pasākumi visā Latvijā.

 

Noskaidrots, ka notikuma vietā norisinājās konflikts starp aizdomās turēto un savstarpēji pazīstamu cietušo sievieti, kurš eskalējās vardarbībā līdz tādu miesas bojājumu nodarīšanai, kuri nav savienojami ar dzīvību. Notikušajam bija aculiecinieki.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību. Par šādu nodarījumu persona var tikt sodīta ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā līdz šim gūtā informācija liecina, ka notikušais ir personisku motīvu vadīts un apzināti vērsts pret bojā gājušo sievieti. Vīrietis jau iepriekš vairākkārt nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā par pret konkrēto sievieti vērstu agresīvu rīcību, tostarp par vairākkārtēju tiesas nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu. Lielākoties vīrieša darbības izpaudās, izmantojot sakaru līdzekļus un sociālo tīklu vietnes, tostarp pastarpināti aizvainojot citas ar sievieti saistītas personas. Valsts policija reaģējusi uz katru personas likumpārkāpumu vērtējot tos gan individuāli, gan kopskatā. Par tiem sākti gan kriminālprocesi, gan administratīvā pārkāpuma procesi, kuros piemēroti gan naudas sodi, gan īslaicīga brīvības atņemšana – policijas rosināts drošības līdzeklis un arī tiesas piespriests apcietinājums.

Valsts policija aizvien aicina atsaukties personas, kuru rīcībā ir jebkāda informācija par 1970. gadā dzimušā Leona Rusiņa iespējamo atrašanās vietu vai jebkāda cita izmeklēšanai būtiska informācija, zvanot pa tālruni 110 vai 67006736. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka vīrietis var būt neprognozējams un bīstams, tādēļ nekādā gadījumā neaizturēt viņu pašiem, bet nekavējoties ziņot policijai.

Turpinās aktīva izmeklēšana un personas meklēšanas pasākumi. Šobrīd izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus Valsts policija nesniedz.

Iepriekšējais rakstsOtrdien atvērts jauns “McDonald’s” restorāns – kur tas atrodas, kā izskatās?
Nākamais rakstsJaunas vēstis par populāro dziedātāju Stafecku