Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 26. janvāra plkst. 6.30 līdz 29. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 110 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 55 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 11.59 saņemts izsaukums uz Malienas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg dzīvoklis 30 m2 platībā. No piedūmotās ēkas izglābti 10 cilvēki, bet vēl 15 evakuēti. Četri cilvēki ugunsgrēkā cieta un nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 14.12 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 20.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Patversmes ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā. Ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās likvidēja kaimiņi, kā arī sāka vēdināt spēcīgi piedūmotās telpas. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.20 saņemts izsaukums uz Lubānas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva saimniecības ēka ar izbūvētiem bēniņiem 220 m2 platībā, kā arī liesmas bija izplatījušās uz blakus esošo divstāvu servisa ēku, kur dega jumts un bēniņi 60 m2 platībā un tajā esošās sešas vieglās automašīnas 16 m2 platībā. Plkst. 05.18 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Svētdien plkst. 15.52 VUGD saņēma informāciju, ka Annas ielā Valmierā piecstāvu dzīvojamā mājā skan dūmu detektors un ir jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,5 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus, kuri ugunsgrēkā cieta un kurus nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 16.27 darbs notikumā noslēdzās.

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 29. janvāris
Nākamais rakstsSinoptiķim Bricim ir jaunas ziņas par laiku šonedēļ