Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. oktobra plkst. 6.30 līdz 13. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastā no Gaujas tika izcelts bojāgājis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem. Šogad no ūdens izcelts 81 miris cilvēks, bet 54 dzīvību zaudējuši ugunsgrēkos.

Plkst. 02.18 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Babītes pagastā piecstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem skan dūmu detektors un jūtama viegla dūmu smaka. Iekļūstot ceturtā stāva dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka virtuvē uz plīts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku.

Plkst. 04.00 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Salnas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņutelpā dega atkritumi 3 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja trīs cilvēkus.

Pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Čornajas pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums un automašīnā atrodas cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izglāba un, izmantojot imobilizācijas dēli, no automašīnas izcēla un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikuma vietā tika atvienoti automašīnu akumulatori, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

 

Iepriekšējais rakstsSāpīgu zaudējumu piedzīvojusi Adriana Miglāne
Nākamais rakstsRudenīgi ķirbju ēdieni oranžo skaistuļu izgaršošanai. RECEPTES