Svētdien Latvijā sākās ziemas uzturēšanas sezona – tā informē uzņēmums “Latvijas autoceļu uzturētājs”. Darba gatavībā ir 620 tehnikas vienības un noliktavās ir vairāk nekā 28 tūkstoši tonnu sāls, kā arī vairāk par 10 tūkstošiem tonnu gatava smilts un sāls maisījuma. Pagaidām gan nav ne sniega, ne apledojuma, bet kādi laikapstākļi mūs sagaida šonedēļ, to stāsta LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Pirmdien un otrdien vēl saglabāsies silts laiks, tomēr otrdiena būs apmākusies un lietaina. No trešdienas laiks mainīsies, iegriežoties ziemeļrietumu, ziemeļu vējam. Ja bijām pieraduši, ka pēcpusdienās gaisa temperatūra sasniedz krietnus padsmitus, tad nedēļas turpinājumā tā būs zem +10.

Ceturtdienas rītā, iespējams, uz ceļiem noderēs pirmās kaisīšanas mašīnas, jo gaisa temperatūra lielākoties būs ap nulli, vietām līdz -3. Laiks būs mitrs un miglains, iespējams apledojums.

Nedēļas nogalē gan laiks atkal būs sauss un saulains, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +7…+12. Šobrīd prognozes nerāda ilgstošu apledojumu vai pirmo sniegu, tomēr autovadītājiem vajadzētu būt piesardzīgiem un nevajadzētu kavēties ar ziemas riepu maiņu.

Iepriekšējais rakstsTV24 ēterā negaidīti atgriežas Saeimā ievēlētais militārais analītiķis Igors Rajevs
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 18. oktobris