Nopietni brīdina par laiku otrdien. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši dzeltenos un oranžos brīdinājumus par gaidāmo karstumu un ļoti augstu ugunsbīstamību trešdien, 21. jūnijā.

21.06.2023. nakts otrajā pusē vietām Latvijā ir izveidojusies migla ar redzamību 100-500 m, kas saglabāsies līdz dienas vidum.

Brīdinājums spēkā no plkst. 04:45 21.06.2023. līdz plkst. 12:00 21.06.2023.

ESI INFORMĒTS par miglu, kas skar plašas teritorijas, atsevišķās vietās migla var būt ļoti bieza. Tā var ietekmēt ikdienas gaitu aktivitātēm, kas paredzētas ārā. Tā var izraisīt lidojumu kavēšanos, apgrūtināt braukšanas apstākļus, kā arī prasīt ilgāku laiku pārbraucieniem

20.-21.06.2023. dienas vidū valsts austrumu daļā un Rīgā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+30º.

ESI INFORMĒTS, ka ir gaidāms stiprs karstums! Karstums rada veselības traucējumu risku atsevišķām iedzīvotāju grupām – zīdaiņiem, gados vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām! Karstuma laikā, atpūšoties pie ūdens, neesi pārgalvīgs un nepakļauj sevi straujai atdzišanai! Vairāk ieteikumus lasi: https://www.spkc.gov.lv/lv/karstums

Neraugoties uz to, ka vietām ir lijis un arī turpmākajās dienās atsevišķos rajonos gaidāms lietus, mežos visā Latvijā, tostarp Rīgā, situācija būtiski nemainīsies un saglabāsies ļoti augsta ugunsbīstamība. Brīdinājums ir spēkā līdz otrdienas vakaram.

Esi modrs un GATAVS tam, ka apkārtnē mežos un krūmājos ir ļoti augsta ugunsbīstamība. Esi sevišķi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemetiet zemē izsmēķus! Nekavējoties reaģē uz jebkuru aizdegšanos. Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

LASI ARĪ: Magones kavaliera plāns piedzīvo neveiksmi

Seko mums arī Facebook un Instagram

Iepriekšējais rakstsNepareizs lēmums noved pie kreņķiem – VIDEO
Nākamais rakstsAtklājies, kas notika pēc Andra bildinājuma