Latvjas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi piektdien izplatījuši dzelteno brīdinājumu par gaidāmo laiku. Rīgā tas ir spēkā līdz plkst. 19. citviet valsts teritorijā – līdz pat plkst. 21.

14.07.2023. tuvāko 1-3 stundu laikā daudzviet Latvijā, tostarp galvaspilsētā, gaidāms pērkona negaiss, vietām ar krasām vēja brāzmām līdz 15 m/s un stiprām lietusgāzēm, iespējama arī krusa. Pērkona lietusgāzes turpināsies līdz vakaram.

ESI INFORMĒTS, ka var veidoties pērkona negaiss. Īpaši piesardzīgs esi vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežos, atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana.Āra aktivitātes var tikt traucētas. Ja vien iespējams, meklē patvērumu slēgtās telpās.

Neraugoties uz to, ka aizvadītajās dienās dažviet Latvijā ir lijis, lielākajā teritorijas daļā mežos joprojām saglabājas augsta ugunsbīstamība.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

 

Iepriekšējais rakstsPrieka vēsts liepājniekiem – bet ne tikai!
Nākamais rakstsKas vērtīgs vasaras ogās? Skaidro speciālisti