Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši dzeltenos un pat oranžos brīdinājumu par laiku sestdien, 11. martā.

11.03.2023. tuvākajās 1-3 stundās vietām valsts centrālajos rajonos un Rīgā, turpinoties ļoti stiprai snigšanai, sniega segas biezums kopš snigšanas sākuma būs palielinājies par 10 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem būs pasliktināta līdz 500-1000 m.

11.03.2023. dienā, ciklona centram šķērsojot valsts austrumu daļu, Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu 5-9 cm. Ceļi būs slideni un redzamība brīžiem snigšanas laikā pasliktināta. Latvijas austrumos uz vadiem un koku zariem veidosies stiprs slapja sniega nogulums.

11.03.2023. dienā, ciklona centram šķērsojot valsts austrumu daļu, Rīgā gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu 5-9 cm. Ceļi būs slideni un redzamība brīžiem snigšanas laikā pasliktināta. Uz vadiem un koku zariem veidosies stiprs slapja sniega nogulums.

11.03.2023. dienā, ciklona centram šķērsojot valsts austrumu daļu, Latvijas dienvidaustrumu rajonos gaidāms ļoti stiprs sasalstošs lietus jeb atkala – uz ceļiem, dzelzceļiem, vadiem un koku zariem veidosies apledojums.

ESI GATAVS, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku. Apledos arī vadi un koku zari – to svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Iepriekšējais rakstsTraģēdijā uz Ventspils šosejas piektdienas pievakarē vairāki bojāgājušie
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 12. marts