Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par sestdien gaidāmo karstumu. Brīdinājums ir spēkā līdz sestdienas plkst. 21.

Sestdien Latvijā saglabāsies ļoti stiprs karstums, gaisa temperatūra sasniegs vietām +30…+32°. Karstums mazināsies svētdien.

Sestdien Rīgā turpināsies ļoti stiprs karstums, gaisa temperatūra sasniegs +30…+32°. Karstums mazināsies svētdien.

ESI GATAVS, ka ļoti stiprā karstuma ietekmē pastāv veselības traucējumu risks iedzīvotājiem. Izvairies uzturēties tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Pastiprināti uzņem šķidrumu, padzeries regulāri visas dienas garumā. Pārdomā dienas aktivitātes, lai mazinātu riskus veselībai (fizisks darbs un sportošana ārā saulē, atpūta pludmalē dienas vidū). Seko atbildīgo institūciju norādījumiem! Vairāk https://www.nmpd.gov.lv/lv/bistams-karstums

Lai arī vietām tiek novērotas pat intensīvas lietusgāzes, laika posmā no 02.07.2022. līdz 07.07. atsevišķos rajonos Latvijas austrumu daļā mežos ir gaidāma augsta ugunsbīstamība.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 2. jūlijs
Nākamais rakstsBrīvdienas sākušās ar traģiskām ziņām