Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par otrdien un trešdien gaidāmo karstumu un ugunsbīstamību mežos.

23.08., kā arī 24.08. pēcpusdienā valsts lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+29º, vietām pat līdz +31°.

ESI INFORMĒTS, ka ir gaidāms stiprs karstums. Lielāks veselības traucējumu risks pastāv atsevišķām iedzīvotāju grupām, jo īpaši – vecākiem cilvēkiem, maziem bērniem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām. Izvairies uzturēties tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Pastiprināti uzņem šķidrumu, padzeries regulāri visas dienas garumā. Vairāk ieteikumus lasi: https://www.spkc.gov.lv/lv/karstums

Lai arī vietām Latvijā ir lijis, kopumā laiks saglabāsies sauss, līdz ar to teritorijas lielākajā daļā, tostarp Rīgas mežos, līdz 28.08. ir gaidāma augsta ugunsbīstamība.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

Iepriekšējais rakstsJauns pavērsiens dziedātāja Busuļa dzīvē
Nākamais rakstsDiemžēl otrdien saņemta traģiska vēsts