Aizvadītajā naktī Latvijā laika apstākļus noteica aktīvs ciklons, kura centrs šodien no rīta atrodas virs Baltijas jūras ziemeļu daļas. Latviju šķērso ar to saistītas mākoņu zonas, kas nes nokrišņiem bagātu un vējainu laiku, kā arī Baltijas jūrā un Kurzemes piekrastē vietām tika novērots pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Atmosfēras frontei no Baltijas jūras virzoties uz austrumiem – Latvijas teritoriju – izveidojās intensīvi gubu-lietus mākoņi, kas otrdienas vakarā jūras piekrastē atnesa arī pērkona negaisu (sk. 1. att.). Pirms tam dienas gaitā dažviet pērkona negaiss tika novērots arī virs Ziemeļjūras, Baltijas jūras, Vācijas un Polijas ziemeļu rajoniem. Arī šodien pastāv risks, ka lokāli var tikt novērots pērkona negaiss, īpaši Kurzemē.

Visās Latvijas novērojumu stacijās tika reģistrēti nokrišņi – galvenokārt sniegs, slapjš sniegs. Sniega segas biezums palielinājās par 5-9 cm, vietām (Saldus un Ainažu novērojumu stacijās) pat līdz 14 cm. Sniega segas biezums un izmaiņas ir ļoti nevienmērīgas gan stiprā vēja dēļ, gan arī snigšanas lokālā rakstura dēļ.

Naktī dominēja mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas, tuvojoties rītam, iegriezās no dienvidrietumiem, rietumiem, brāzmās lielākajā teritorijas daļā sasniedzot 14-15 m/s, piekrastē 16-21 m/s

Arī šodien un naktī uz ceturtdienu laika apstākļi būs dinamiski, brīžiem ar ļoti intensīvu raksturu – dienas laikā un naktī visā valstī palaikam turpinās snigt – Kurzemē un Vidzemē sniega sega var palielināties vēl par 5-9 cm, bet valsts ziemeļu rajonos pat par 10-14 cm. Kā arī stiprā vēja dēļ puteņos. Kā arī šodien dienā vēl pūtīs ļoti stiprs un brāzmains vējš, brāzmās piekrastes rajonos sasniedzot pat 20-24 m/s. Ceļi būs slideni un redzamība ievērojami pasliktināta. 

Piektdien snigšana un vējš mitēsies, debesis skaidrosies un gaidāma auksta nakts, bet sestdien atkal gaidāma vējā pastiprināšanās un intensīva snigšana. 

Iepriekšējais rakstsPapardei guļamistabā nav vietas! Kādēļ telpaugus mājoklim jāizvēlas ļoti uzmanīgi?
Nākamais rakstsUz Daugavpils šosejas Ķegumā bloķēta satiksme Lielvārdes virzienā