Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 135 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 13 personas un viena gājusi bojā, vēsta Valsts policija. Savukārt par vienu Siguldas pusē noslīkušu cilvēku ziņo glābēji.

Pirmdien plkst. 08.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Nometņu ielu Daugavpilī, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji no traktora kabīnes atbrīvoja bojāgājušo. Plkst. 09.21 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 14.27 VUGD saņēma informāciju, ka Siguldas novada Siguldas pagastā Jūdažu ezerā slīkst cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz cilvēkam, kas atradās 20 metru attālumā no krasta, un nogādāja viņu krastā, kur NMPD veiktie atdzīvināšanas pasākumi bija nesekmīgi.

Plkst. 16.46 saņemts izsaukums uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur dega saimniecības ēka un sadzīves mantas 20 m2 platībā, kā arī akumulatori 1 m2 platībā. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Dzēšanas darbos piedalījās arī Bārbeles pašvaldības ugunsdzēsēju formējums. Plkst. 20.37 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 13.35 tika saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Rīgā, kur divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un elektropreces 3 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 14.21 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega ārsiena un jumts, virtuves iekārta un tvaika nosūcējs, eļļa, vieglās automašīnas motortelpa, kravas automašīnas bremžu sistēma, vadi, trīs gadījumos riepas un piecos gadījumos atkritumi.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemts 361 administratīvo pārkāpumu lēmums, tajā skaitā 136 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi un astoņi kriminālprocesi. 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. septembra plkst. 6.30 līdz 26. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 26. septembris
Nākamais rakstsDiāna Kubasova: “Šovā laikā radās īstas simpātijas”