Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.decembra plkst.06.30 līdz 8.decembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 21 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.16.36 tika saņemts izsaukums Olainē, kur 100m2 pilnā platībā dega divas dārza mājas un blakus esošās sadzīves mantas. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst.19.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina būt uzmanīgiem ar uguni un ievērot ugunsdrošību! VUGD pieredze liecina, ka ugunsnelaimes ir saistītas ar neuzmanīgu rīcību ar uguni, tostarp nezināšanu, neuzmanību vai pārgalvību.

Plkst.17.09 VUGD saņēma izsaukumu Jersikas ielā Rīgā, kur divstāvu sabiedriskās ēkas bēniņos dega jumta konstrukcijas 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst.18.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.30 VUGD saņēma izsaukumu Koku ielā Rīgā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas bēniņi 100m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 21 cilvēks. Plkst.23.24 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.17.44 tika saņemts izsaukums Lēpju ielā Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas trešā stāva dzīvoklī uz balkona dega sadzīves mantas 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst.18.25 dzēšanas darbi tika pabeigti.

VUGD atgādina: Lai savlaicīgi pamanītu izcēlušos ugunsnelaimi, uzstādiet savos mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus brīdinās par telpā izveidojušos sadūmojumu.

Plkst. 23.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas vārtrūmē dega atkritumi 1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās degšanas vietas izglāba divus cilvēkus, kuri bija aizmiguši. Abi izglābtie nodoti Valsts policijas darbiniekiem. Plkst.00.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst.06.47 tika saņemts izsaukums Siguldas novadā, kur trīsstāvu dzīvojamā ēkā dega starpstāvu koka pārsegums 20m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.08.22, bet dzēšanas darbi notikuma vietā turpinās.

Iepriekšējais rakstsPolicija atklāj, ka Kurzemē smagus noziegumus pastrādājušais Gvido ir aizturēts
Nākamais rakstsDiemžēl situācija ar Covid-19 valstī turpina pasliktināties, atzīst SPKC