Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3. aprīļa plkst. 6.30 līdz 4. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Liepājā no Baltijas jūras ugunsdzēsēji glābēji pirmdien izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Vēlāk kļuvis zināms, ka izcelts pagaidām neatpazītas sievietes līķis. Valsts policija sākusi kriminālprocesu un skaidros viņas personību un nāves apstākļus.

Šī ir jau ceturtā diena pēc kārtas, kad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši kādu mirušo. Šogad kopumā glābēji fiksējuši jau 25 šādus gadījumus, bet 33 cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkos.

Plkst. 01.26 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Blaumaņa ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pagrabā deg sadzīves mantas 2 m2 platībā. No degošās telpas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Plkst. 18.13 VUGD saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Skrīveru pagastā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienā no divstāvu daudzīvokļu ēkas dzīvokļiem deg koka konstrukcijas 4 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās astoņos vakarā.

Plkst. 17.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ogres novada Meņģeles pagastu, kur pusotra stāva dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās un viens cilvēks no mājas evakuējās pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Plkst. 18.45 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 14.19 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vānes ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 10 m2 platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus, kas ugunsgrēkā cieta un nodoti NMPD mediķiem. No ēkas augšējiem trijiem stāviem ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 11 cilvēkus. Darbs notikuma vieta noslēdzās četros pēcpusdienā.

Vakar plkst. 08.23 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Sventes pagastu, kur no applūdušās teritorijas ar laivas palīdzību tika izglābti trīs cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji septiņu ēku dūmvados, divi dzīvojamie vagoni un automašīnas rezerves daļas, riepas, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un divos gadījumos atkritumi.

Iepriekšējais rakstsPriecīgi jaunumi no balto stārķu ligzdas! – VIDEO
Nākamais rakstsBūtiska vēsts t/c “AKROPOLE Rīga” pircējiem!