Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. decembra plkst. 06.30 līdz 21. decembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 06.53 tika saņemts izsaukums uz Beverīnas ielu Valkā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 50m2 platībā. Plkst. 08.17 ugunsgrēks lokalizēts un dzēšana turpinās. Mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors, kura spalgo un brīdinošo signālu ugunsdzēsēji glābēji dzirdēja arī strādājot notikuma vietā.

Plkst. 18.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Krapes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 130m2 platībā. Notikuma vietā zem gruvešiem tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 01.24 ugunsgrēks likvidēts. Iespējamais ugunsgrēka iemesls saistīts ar apkures iekārtas bojājumu. Dūmu detektors mājoklī netika konstatēts.

Plkst. 12.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Katrīnas dambī Rīgā, kur piecstāvu ēkā dega dzīvoklis 50m2 platībā. No ēkas ar glābšanas masku un autopacēlāja palīdzību tika izglābti seši cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa iznesa vienu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi.  Plkst. 14.45 ugunsgrēks likvidēts. Iespējamais ugunsgrēka iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – smēķēšanu telpās. Dūmu detektors mājoklī netika konstatēts.

Aizvadītās diennakts traģiskās ugunsnelaimes ir prasījušas divu cilvēku dzīvības, līdz ar to šogad Latvijā ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši jau 96 cilvēki! Reizēs, kad uguns spēcīgi izpostījusi mājokli vai notikuma vietā ir palikušas krāsmatas, nereti tiek atrasti bojāgājuši cilvēki, kas liecina par to, ka ugunsgrēka izcelšanās nav laikus pamanīta un cilvēkiem nav bijusi iespēja izkļūt no dūmu un liesmu gūsta. Visticamāk, mājokļos nav bijis uzstādīts dūmu detektors. VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Ugunsnelaimi ne vienmēr var paredzēt, bet darbspējīgs dūmu detektors palīdzēs pamanīt sadūmojumu telpā un izglābties!

Plkst. 09.36 tika saņemts izsaukums uz Stacijas ielu Limbažos, kur dega vienstāva serviss 85m2 platībā. Plkst. 13.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 09.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas ielu Rīgā, kur uz sabiedriskās četrstāvu ēkas augšējā stāvā dega dators un mēbeles 1m2 platībā un ēkā darbojās automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. No ēkas tika evakuēti 112 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot pulvera ugunsdzēsības aparātu, nodzēsa ugunsgrēku, kā arī izvēdināja telpas un plkst. 10.07 pabeidza darbu notikuma vietā.

Iepriekšējais rakstsGunta Skrastiņa atraitne pirmo reizi atklāti runā par smago vīra zaudējumu
Nākamais rakstsIzplatīta ļoti svarīga ziņa visiem vakcinētajiem Latvijas iedzīvotājiem