Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. septembra plkst. 6.30 līdz 17. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi. Otrdienas rīts sācies ar traģisku vēsti

Pirmdien īsi pēc divpadsmitiem pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ropažu novada Vangažiem, kur no ezera izcēla cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Šogad glābēji no ūdens izcēluši jau 84 mirušus cilvēkus, tostarp 58 peldsezonas laikā no 15. maija līdz 15. septembrim.

Plkst. 21.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Spodrības ielu Dobelē, kur 425 m2 platībā dega vienstāva angārs, kuram piebūvēta divstāvu ķieģeļu ēka. Dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 3.15 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pēc sešiem vakarā saņemts izsaukums uz Valmieras novada Kocēnu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – divu vieglo automašīnu sadursme. Viens cilvēks no automašīnas bija izkļuvis pirms VUGD ierašanās, bet otru cilvēku, kurš automašīnā bija iespiests, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja ugunsdzēsēji glābēji un nodeva viņu NMPD mediķiem. Notikuma vietā atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega ēkas griesti, dīvāns, koka dobums un divos gadījumos atkritumi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops lieliskai nedēļai: 16.-22. septembris
Nākamais raksts10 galvenās modes tendences šoruden