Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11. marta plkst. 6.30 līdz 12. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 82 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā 26 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi. Otrdienas rītā saņemta arī skumja vēsts

Plkst. 00.47 tika saņemta informācija, ka Sedas ielā Rīgā atklātā teritorijā atrodas trīs mucas ar nezināmu ķīmisku vielu. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji norobežoja teritoriju un apturēja noplūdi. Notikuma vietā pēc tam darbu turpināja Valsts vides dienests.

Plkst. 14.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Varakļānu novadu, kur dega vienstāva daudzdzīvokļu koka dzīvojamā māja 140 m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 19.01 ugunsgrēks likvidēts. Kā liecina VUGD statistika, šogad ugunsnelaimes prasījušas 19 cilvēku dzīvības, bet no ūdens izcelti deviņas mirušas personas.

Pusdivos pēcpusdienā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Talsu novada Ģibuļu pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cietušo, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā tika  atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Neilgi pirms divpadsmitiem dienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Elejas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā kravas mikroautobuss atradās grāvī. Ugunsdzēsēji glābēji no transportlīdzekļa izcēla cilvēku un nogādāja viņu līdz NMPD mediķiem.

Plkst. 11.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Kocēnu pagastu, kur vienstāva ražošanas ēkas jumta pārsegumā gruzdēja siltumizolācija 5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 35 cilvēki. Plkst. 13.55 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī plašākie kūlas ugunsgrēki dzēsti:

  • Salaspils novada Salaspils pagastā kūla dega 10 hektāra platībā;
  • Kuldīgas novada Padures pagastā kūla dega 1,5 hektāru platībā;
  • Slimnīcas ielā Jēkabpilī dega kūla 1 hektāra platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dzīvojamais treileris, kūts, garāža, jumts, sodrēji piecu ēku dūmvados, vieglā automašīna, palodze, krēsls, elektrības vadu balsts, rozete, sadzīves mantas, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kartupeļu kaudzes, lapu kaudze, papīrs un piecos gadījumos atkritumi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsUz ceļiem aizvadīta visai nemierīga diennakts
Nākamais rakstsSvarīga ziņa izplatīta “Rimi” pircējiem