Dziedātājs Intars Busulis piesaka sevi jaunā ampluā – viņš kļuvis par Rimi Rīgas maratona vēstnesi un kopš janvāra beigām ir cītīgi gatavojies savam pirmajam pusmaratonam. Maratonistam jābauda kārtīga atlēta cienīgs ēdiens! Tāpēc Intars Busulis ciemojas pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska un, gaidot ciemos maratona organizētāju Aigaru Nordu, čakli pieliek roku, lai pagatavotu cāli sojas un medus mērcē. Viena porcija izmaksā mazāk par 2 eiro, toties, kā atzīst Intars, – it nemaz nesmaržo pa lēto! Pamatīgas pārmaiņas notikušas Intara Busuļa dzīvē
Ar gatavošanu ir tāpat kā ar mūziku – kaut kas netīšām sanāk nepareizi, un sanāk ļoti labi, atzīst Intars Busulis. Lai arī viņš gatavošanas darbos piedalās galvenokārt palīga statusā, gluži sveša darbošanās virtuvē dziedātājam nav. Toties skriešana Intara dzīvē ir ienākusi salīdzinoši nesen – vien gada sākumā, tomēr viņš ir diezgan pārliecināts, ka uz palikšanu.
Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis Intaram sagatavojis arī kādu īpašu izaicinājumu. Piedzīvo ekskluzīvu iespēju redzēt un dzirdēt, kā Intars turpat virtuvē uzbur jaunu dziesmu!
Bet ko viņš dara ar gatavošanas gaitā pāri palikušo olas dzeltenumu? Kura ēdiena gatavošana viņam, pēc paša vārdiem, padodas vislabāk? Un par kādu cenu Aigars Nords novērtēs pasniegto maltīti? Skaties “Vakariņas pa lēto” epizodē – turpmāk sestdienās plkst. 19.25 kanālā TV3 un Rimi Youtube kanālā: https://youtu.be/mMIrtvp3vXU
Cālis sojas un medus mērcē
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 7,41 eiro
Viena porcija: 1,85 eiro
Sastāvdaļas:
500 g atkaulotu cāļu šķiņķu bez ādas Rimi;
1 olas baltums, Rimi Iecavas kūtī dētas;
20 g kukurūzas cietes;
300 g Basmati rīsu Rimi Planet;
1 brokolis Rimi;
sāls.
Mērcei:
2 ēdamkarotes medus Rimi Smart dažādu ziedu;
2 ēdamkarotes tomātu mērces Rimi;
2 ēdamkarotes cukura Rimi;
2 ēdamkarotes sojas mērces Rimi;
sāls;
ūdens.
Pagatavošana
Sagriez gaļu nelielos gabalos. Liec bļodā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.
Rīsus noskalo un pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma. Brokoli sadali mazākos gabalos un vāri sālsūdenī apmēram 4 minūtes.
Gaļu izņem no ūdens un kārtīgi nosusini. Liec bļodā, pievieno olas baltumu, kukurūzas cieti un samaisi. Pagatavo mērci, atsevišķā bļodā samaisot medu, tomātu mērci, sojas mērci un cukuru. Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep gaļu, izņemt to no pannas un uz brīdi noliec malā. Tajā pašā pannā nedaudz pavāri mērci, līdz tā sāk sabiezēt. Tad pievieno iepriekš apcepto gaļu un turpini karsēt maisot, līdz mērce sabiezējusi.
Vistu pasniedz ar rīsiem un brokoļiem.
Par Rimi Latvia
Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 140 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express). Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 300 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/