Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. maija plkst. 6.30 līdz 24. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 57 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz kūlas ugunsgrēku  dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi. Pamatīgs ugunsgrēks Rīgas centrā un arī skumja vēsts

Vakar Uriekstes ielā Rīgā no ūdenstilpes izcelts bojāgājušais, kurš nodots Valsts policijas nodarbinātajiem. Šogad no ūdens izcelti jau 32 miruši cilvēki, tostarp seši kopš peldsezonas sākuma maija vidū. Ugunsgrēki tikmēr prasījuši 29 dzīvības.

Šonakt plkst. 2.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Zemgales ielu Olainē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega pastkastīte 4 m2 platībā. Ar glābšanas masku palīdzību, no ēkas izglābti divi cilvēki, bet vēl divi cilvēki tika evakuēti. Plkst. 3.43 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 21.10 saņemts izsaukums uz Valmieras novada Valmieras pagastu, kur ražošanas ēkā izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā konstatēja, ka angāra tipa cehā dega transportiera lenta 30 m2 un starpsiena 50 m2. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Rencēnu, Matīšu un Burtnieku brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Neilgi pēc pulksten trijiem naktī darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 17.53 VUGD saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Valmieras ielā Rīgā. Sākotnējā informācija liecināja, ka notikuma vietā deg neapsaimniekota divstāvu koka ēka un liesmas strauji izplatās. Plkst. 19.37 ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja liesmu izplatīšanos. Divstāvu koka ēkas otrais stāvs dega 10 m2, pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 500 m2 un jumta pārsegums 600 m2 platībā. Kopējā degšanas platība 1110 m2. Dzēšanas darbos iesaistītas sešas autocisternas, divas autokāpnes un vairāk kā 20 ugunsdzēsēji glābēji. Ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 00.38 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, pirts ar piebūvētu šķūni, kūla, trīs vieglās automašīnas, krūmi, koki, lapu kaudze, šķūņa ārsiena, grīda un skapis, elektrības stabs.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsRekordi un nāves pasaulē augstākajā kalnā
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 25. maijs